Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satoranský si zasmečoval i dobře bránil, Washington porazil Orlando

Tomáš Satoranský za 12 minut na palubovce pomohl čtyřmi body, dvěma asistencemi i dvěma zisky k výhře Washingtonu 125:119 nad Orlandem. Tým z hlavního města zabral po dvou domácích porážkách.

Washington - Orlando
zdroj: ČTK/AP

Washington předvedl v útoku zlepšený výkon, ale trápil se v obraně, kde mu dělali problémy zejména pivot Bismack Biyombo (21 bodů a 13 doskoků) a rozehrávač Elfrid Payton (27 bodů a 8 asistencí). Zápas byl vyrovnaný až do koncovky, když nejvyšší rozdíl ve skóre činil osm bodů.

V závěru dal důležité body kapitán Washingtonu John Wall, spolu s Bradleyem Bealem zaznamenali každý 30 bodů. Wall se v pátek stal teprve čtvrtým hráčem v historii Wizards, který nastřílel přes 10 tisíc bodů. A i přes závěrečnou komplikaci v podobě zbrklé střely Kellyho Oubreho v době, kdy měl spíše šetřit čas, si Washington výhru pohlídal. V posledních vteřinách u toho byl opět Satoranský.

"Jít tam z lavičky na posledních 15 vteřin, není ideální. Tlak na vás je tím větší. Naštěstí jsme vedli o pět bodů, takže stačilo ubránit jeden útok a prakticky to dostřílet na šestkách. Je těžké psychicky jít na hřiště takhle v závěru, protože už čekáte, že se to dohraje bez vás. Naštěstí to ale dopadlo dobře," řekl Satoranský.

"S Orlandem je to hodně rychlé tempo. Běhají do protiútoku hodně i po obdrženém koši. To jsme vlastně už viděli, když jsme s nimi hráli před dvěma týdny. Payton nám dělal obrovské problémy. Potřetí v řadě nám dal asi 30 bodů. Je to takový ten hráč, že v ničem výrazně nevyniká, ale ve všech činnostech je solidní a dokáže vás ošálit svými triky. Myslím, že právě v důležité momenty jsme zahráli dobře. Byli jsme tým, který hrál lépe v obraně, a to rozhodlo zápas," uvedl Satoranský.

Sám se blýskl smečí po zisku míče, vydařeným nájezdem, ale také dobrou obranou korunovanou dvěma zisky. I kvůli své práci v obraně šel v závěru na hřiště. "Myslím, že důvěra trenéra v moji obranu je větší. To se projevilo například v Memphisu, kde mě nechal poslední čtvrtinu bránit Tyreka Evanse. Myslím, že mi věří víc," řekl Satoranský na adresu kouče Scotta Brookse.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranského ve Washingtonu chválí

Indiana překvapila velkým obratem favorita

Indiana zaskočila favorizovaný Cleveland a doma zvítězila 97:95, přestože prohrávala už o 22 bodů. Třetí čtvrtinu ale ovládla o 16 bodů, navíc v posledních čtyřech minutách nedovolila loňskému finalistovi ani bod a šňůrou 8:0 dokonala obrat. Clevelandu nepomohlo ani 27 bodů, 11 asistencí a osm doskoků LeBrona Jamese.

Úřadující šampioni Golden State Warriors zvítězili 108:94 v Milwaukee, přestože stále postrádají svou hvězdu Stephena Curryho. Kevin Durant zaznamenal 26 bodů, Draymond Green přidal 21 bodů.

Na výhře Minnesoty nad New Yorkem 118:108 se největší měrou podílel pivot Karl-Anthony Towns, který si připsal 23 bodů, 15 doskoků a devět asistencí a těsně mu unikl druhý triple double v kariéře. Podobně na tom byl Spencer Dinwiddie z Brooklynu, kterému při výhře 110:105 nad Atlantou chyběl k triple double jediný doskok (20 bodů, 10 asistencí a 9 doskoků).

Je nám líto, video expirovalo.
Minnesota si poradila s Knicks

New Orleans se po zranění vrátila hvězda Anthony Davis a hned 36 body přispěl k výhře 119:113 nad Portlandem.

Výsledky NBA

Washington - Orlando 125:119 (za domácí Satoranský 4 body, 2 asistence), Atlanta - Brooklyn 105:110, Charlotte - Utah 99:88, Denver - Memphis 87:78, Indiana - Cleveland 97:95, Milwaukee - Golden State 94:108, Minnesota - New York 118:108, New Orleans - Portland 119:113, Phoenix - Houston 95:112.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články