Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Chicago narazilo v Clevelandu a přišlo o sérii, James nastřílel 34 bodů

Chicago přišlo o vítěznou šňůru, která čítala sedm utkání, až na palubovce Clevelandu. Cavaliers naopak zaznamenali dvanácté domácí vítězství v řadě a Bulls přetlačili 115:112. Do hry by se měl brzy vrátit Isaiah Thomas, který po zranění absolvoval předzápasovou rozcvičku, ale v utkání se neobjevil. Doma se dařilo i New Yorku Knicks, Phoenixu a Utahu.

Dwyane Wade z Clevelandu Cavaliers v akci
zdroj: Reuters autor: David Richard

Vedle hvězdného Thomase chyběl Clevelandu také kouč Tyronne Lue kvůli nemoci, a tak domácí lavičce šéfoval Larry Drew. Ve vyrovnaném utkání se oba týmy několikrát vystřídaly ve vedení, ani jeden ale do čtvrté čtvrtiny nevedl dvouciferným rozdílem. Povedlo se to až Cavaliers, ale Bulls dokázali jejich náskok rychle smazat. Rozhodovalo se tedy v koncovce.

Deset sekund před sirénou proměnila domácí hvězda LeBron James dva trestné hody. Jeho spoluhráč Dwyane Wade pak následný útok bývalého zaměstnavatele zablokoval, konkrétně trojku Krise Dunna. Chicago sice zůstalo u míče, ale těsně před sirénou nepřesně zakončujícího Denzela Valentina velmi dobře bránil při pokusu z dálky tentokrát Jae Crowder.

"Když jsme tu hráli posledně, ničili nás. Tenhle zápas ale ukázal, jak jsme se jako mužstvo posunuli. Hráli jsme s nimi vyrovnané utkání až do posledních sekund. Náš výkon byl velmi dobrý, hlavně když si vezmete, že jsme museli sedět v letadle o 40 minut déle, protože pro nás neměli schody a nemohli jsme vystoupit," řekl po utkání kouč hostů Fred Hoidberg.

Podívejte se na TOP 5 akcí večera:

James pomohl Cavaliers k třetímu triumfu nad Chicagem v sezoně 34 body a devíti asistencemi. Kevin Love přispěl k vylepšení bilance na 19 výher a dvě porážky od 11. listopadu 27 body. V dresu Bulls měl na kontě nejvíce bodů Fin Lauri Markkanen, a to pětadvacet, Valentine nastřílel osmnáct bodů, náhradník Nikola Mirotič patnáct.

Boston podlehl v newyorské Madison Square Garden domácím Knicks 93:102. Hlavní zásluhu na tom měl autor 12 doskoků Michael Beasley, který 28 z celkových 32 bodů nastřílel ve druhé půli a vždy našel odpověď na koš Celtics. Těm naopak 32 bodů Kyrieho Irvinga nepomohlo a utrpěli devátou porážku v ročníku.

O jednu prohru, ale také o čtyři výhry méně má na kontě v tabulce druhé Toronto, které zvítězilo na palubovce Philadelphie 114:109. Křídelník Raptors DeMar DeRozan si při vítězném obratu ze ztráty 22 bodů vylepšil osobní střelecký rekord na 45 bodů. V dresu domácích byl blízko triple double Chorvat Dario Šarič (18 bodů, 10 doskoků a 9 asistencí).

Basketbalisté Utahu si poradili se San Antoniem 100:89 především zásluhou šňůry 18:6 ve čtvrtém dějství. V zápase nicméně jinak prohrávali jen o jediný bod, a to ještě v úvodu. Rodney Hood zaznamenal 29 bodů, španělský rozehrávač Ricky Rubio 11 bodů i doskoků a sedm asistencí. Spurs měli sice šest dvouciferných střelců, ale nejlepší z nich Bryn Forbes dal 12 bodů.

NBA:

Cleveland - Chicago 115:112, New York - Boston 102:93, Philadelphia - Toronto 109:114, Phoenix - Memphis 97:95, Utah - San Antonio 100:89.

Zdroj
ČTK, youtube.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články