Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Washington přehrál New Orleans, Satoranský přispěl šesti body

Tomáš Satoranský nastřílel v utkání NBA proti New Orleans šest bodů a doskočil sedm míčů a basketbalisté Washingtonu po předchozí porážce zvítězili na závěr domácí čtyřzápasové série 116:106. Český reprezentant byl na palubovce vždy v době, kdy měli Wizards navrch a soupeře přehrávali, proto byl v hodnocení +/- nejlepší z kádru (+17).

Utkání Washington - New Orleans
zdroj: USA Today Sports autor: Brad Mills

Domácí tým si v prvním poločase vypracoval až pětadvacetibodové vedení (58:33), ale v úvodu druhého poločasu byl stav zase nerozhodný 61:61. Pelicans ovšem skóre nepřeklopili a další dvouciferné vedení si už washingtonští svěřenci kouče Scotta Brookse pohlídali.

Satoranský z pozice náhradníka odehrál téměř 22 minut a proměnil tři ze čtyř dvoubodových střel. Nejlepším střelcem mezi jeho spoluhráči byl Bradley Beal s 26 body, další náhradník Mike Scott dal za 23 minut 24 bodů.

Kapitán John Wall přidal 18 bodů a 10 asistencí. V týmu soupeře se tradičně nejvíce prosazovalo podkošové duo Anthony Davis (37 bodů), DeMarcus Cousins (26 bodů a 13 doskoků).

"Jsou to skvělí hráči, oba hvězdní, nepochybuji, že se v budoucnu jejich jméno dostane do Síně slávy. Nicméně moji svěřenci, myslím, že hned na začátku udali tón utkání, když je dokázali velmi dobře bránit," řekl trenér Brooks.

"Ten druhý tým prostě víc chtěl vyhrát. Mám pocit, že jsme to dneska jako tým vůbec nezvládli," mrzelo Cousinse.

Nedělní přemožitel Washingtonu Cleveland prohrál na palubovce Milwaukee 116:119 a teprve podruhé z posledních dvaceti utkání poznal hořkost porážky. Hlavním strůjcem úspěchu Bucks byl Janis Adetokunbo, autor 27 bodů, 14 doskoků a osmi asistencí. Rozehrávač Eric Bledsoe přidal 26 bodů. Obvyklým lídrem vicemistra byl LeBron James s 39 body, Kevin Love přispěl 21 body a 10 doskoky.

Výsledky úterních zápasů NBA:

Milwaukee - Cleveland 119:116, Philadelphia - Sacramento 95:101, Washington - New Orleans 116:106 (za domácí Satoranský 6 bodů, 7 doskoků, 2 asistence).

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články