Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Vítězná série Cavaliers skončila v Indianě, prohrál i Boston

Basketbalisté Clevelandu v NBA prohráli 102:106 na palubovce Indiany a skončila jejich série 13 vítězství. Nevyužili tak šanci vytvořit nový klubový rekord, který minulou výhrou vyrovnali. Indiana vyhrála potřetí za sebou, podeváté z posledních 12 utkání a je prvním týmem v sezoně, který porazil Cleveland už podruhé.

LeBron James v utkání proti Indianě
zdroj: USA Today Sports autor: Brian Spurlock

Hrdinou Indiany byl Victor Oladipo s 33 body a osmi doskoky. Cleveland se tři minuty před koncem přiblížil na rozdíl jediného bodu, pak ale dal Bojan Bogdanovič důležitou trojku a další čtyři body Oladipa zajistily Indianě minutu před koncem šestibodové vedení, které už nepustila.

Oladipo po utkání trenér Clevelandu Tyronn Lue označil za All Star hráče. "Vzhledem k tomu, jaké hráče trénuje, tak to od něj potěší," reagovala dvojka draftu z roku 2013.

Clevelandu nepomohl ani další dobrý výkon LeBrona Jamese, který nasbíral 29 bodů, 10 doskoků a osm asistencí. Pivot Kevin Love přidal 20 bodů. Cavaliers alespoň podevatenácté za sebou překonali hranici 100 bodů, což je jejich třetí nejdelší série, a popatnácté za sebou dali alespoň deset trojek.

Prohrál také Boston, který porážkou 102:105 na hřišti San Antonia přišel o post nejúspěšnějšího týmu soutěže. V čele NBA ho vystřídal Houston. Vyrovnaný duel rozhodl pět vteřin před koncem trojkou argentinský veterán Manu Ginobili. Nejlepším střelcem utkání byl s 36 body bostonský Kyrie Irving. Za vítěze dal 27 bodů LaMarcus Aldridge.

Obhájci titulu Golden State Warriors vyhráli i druhé utkání bez zraněné hvězdy Stephena Curryho. V Detroitu zvítězili 102:98 a připsali si šestou výhru za sebou. Kevin Durant dal 13 ze svých 36 bodů ve třetí čtvrtině, ve které hosté získali klíčový dvouciferný náskok. Pro Detroit, který měl dobrý vstup do sezony, to byla už pátá prohra za sebou.

Nejlepším střelcem večera byl DeMarcus Cousins z New Orleans, ani jeho 38 bodů a 11 doskoků však týmu nepomohlo. Pelicans prohráli s jeho bývalým klubem Sacramentem 109:116 v prodloužení. Hosty táhl svým nejlepším výkonem v sezoně Zach Randolph, který dal 35 bodů.

Sérii deseti porážek utnulo Chicago, které v prodloužení udolalo Charlotte 119:111. Finský nováček Lauri Markkanen k tomu pomohl 24 body a 12 doskoky. Utkání bylo velmi vyrovnané, oba týmy se sedmnáctkrát vystřídaly ve vedení, dvacetkrát byl nerozhodný stav a nikdo nevedl o více než osm bodů.

Výsledky pátečních zápasů NBA:

Charlotte - Chicago 111:119 po prodl., Detroit - Golden State 98:102, Indiana - Cleveland 106:102, Memphis - Toronto 107:116, Milwaukee - Dallas 109:102, New Orleans - Sacramento 109:116 po prodl., Orlando - Denver 89:103, San Antonio - Boston 105:102.

Zdroj
ČTK, YouTube

Hlavní zprávy

Nejčtenější články