Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

USK hostí poslední tým skupiny. Navážou Pražanky na předchozí výhry?

Doma ještě neprohrály a po dnešním zápase by tomu nemělo být jinak. Basketbalistky ZVVZ USK Praha v Evropské lize přivítají v hale na Královce poslední celek skupiny A Castors Braine. Proti belgickému týmu se budou snažit navázat na dvě předchozí výhry a udržet druhou příčku v tabulce. Utkání začne v 19:00. Přímý přenos vysílá exkluzivně web ctsport.cz.

Kateřina Elhotová v utkání proti Villeneuve
zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

Pražanky doma vyhrály všechny tři zápasy v sezoně nad Bourges, Polkowicemi i Villeneuve. V minulém kole pak poprvé uspěly i venku na hřišti Šoproně, a dostaly se tak na druhé místo skupiny za neporažený Kursk.

Nyní proti Castors Braine uzavřou první polovinu zápasů a měly by si připsat další výhru, jelikož Belgičanky zatím všechny venkovní zápasy prohrály. Z šesti zápasů uspěly jen jednou, v minulém kole doma proti Polkowicím.

S Castors Braine se do Prahy vrátí bývalá hráčka USK Anete Šteinbergaová. Lotyšská pivotka patří mezi opory belgického celku, dává v průměru přes deset bodů na utkání.

Klíčovou hráčkou Castors Braine je však Američanka Celeste Trahanová-Davisová, která má 14 bodů a sedm doskoků na zápas. Mezi další důležité postavy patří rozehrávačka Marjorie Carpreauxová, její spoluhráčka z belgické reprezentace Antonia Delaereová či ukrajinská pivotka Olesia Malašenková.

Pražanky budou opět spoléhat na pivotky, Amanda Zahuiová je dokonce zatím nejužitečnější hráčkou celé soutěže. Rozehrávačce Martě Xargayové patří v užitečnosti dvanáctá příčka. Chybět by ale stále měla česká reprezentantka Alena Hanušová, která léčí poraněný kotník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články