Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nový tým je dotvořen. Kvalifikační start bude bez Sehnala i Pomikálka

Finální nominace českých basketbalistů je uzavřena. Trenér Ronen Ginzburg vyřadil před úvodními dvěma kvalifikačními duely o mistrovství světa proti Islandu a Finsku dva hráče - Ondřeje Sehnala z USK Praha a Tomáše Pomikálka z Děčína. Soutěžní premiéry se naopak dočká Michal Mareš z USK, Tomáš Vyoral z Nymburka a Viktor Půlpán z Pardubic. Přímý přenos kvalifikačního utkání Česko–Island sledujte na programu ČT sport a na webu ctsport.cz v pátek od 17:50.

Čeští basketbalisté
zdroj: ČBF autor: Václav Mudra

Reprezentanti se připravovali od neděle ve čtrnáctičlenném složení a Ginzburg byl nucen nominaci zúžit. Nakonec ukázal na nejmladšího člena týmu Sehnala a Pomikálka, který se v reprezentaci pohybuje od roku 2011, ale nikdy neprošel finálním zúžením.

"Ondra Sehnal má velký talent a myslím, že je před ním slibná budoucnost v národním týmu. Bohužel jsme měli ale jen málo tréninků a nebylo moc času ho pořádně otestovat. Na pozici Tomáše Pomikálka je hodně velká konkurence v současném kádru a rozhodli jsme se, že pro tento zápas v nominaci nebude," uvedl trenér Ginzburg.

Je nám líto, video expirovalo.
České basketbalisty čeká v kvalifikaci na MS duel s Islandem

Naopak první velkou šanci je připravený dát Vyoralovi, Marešovi a Půlpánovi, který se může představit před domácím pardubickým hledištěm. "Viktor Půlpán je chytrý hráč. Ví, jak kontrolovat tempo hry. Jeho obrana je dobrá. Samozřejmě, musí se ještě hodně zlepšit, ale jak jsem řekl, začali jsme novou cestu národního týmu, chceme hráče připravovat pro budoucnost v reprezentaci a on je jedním z nich," dodal Ginzburg.

Věří, že dal dohromady nejsilnější možný tým, který se doma proti Islandu a následně v pondělí ve Finsku pokusí získat dvě výhry. "Snažili jsme se během těch tří dnů co nejlépe tým připravit. Každý osobně je v dobré formě, ale trochu postrádáme týmovou chemii. To je něco, co nevytvoříte během tak krátké doby. Budeme ale bojovat a to je to, čím můžete zápasy vyhrát," dodal český kouč.

Nominace basketbalistů na listopadové kvalifikační zápasy o MS 2019:

Rozehrávači: Jakub Šiřina (Opava), Viktor Půlpán (Pardubice), Tomáš Vyoral (Nymburk).

Křídla: Vojtěch Hruban, Jaromír Bohačík, Pavel Pumprla (všichni Nymburk), Michal Mareš (USK Praha), Blake Schilb (Sevilla/Šp.).

Pivoti: Patrik Auda (Rosa Radom/Pol.), Ondřej Balvín (Gran Canaria/Šp.), Martin Kříž, Martin Peterka (oba Nymburk).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články