Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Irvingovi maska svědčí, 25 body dovedl Boston k třináctému vítězství v řadě

Boston dosáhl zajímavého primátu. Jako první tým v historii NBA vstoupil do sezony dvěma porážkami a pak na ně navázal třinácti výhrami. Naposledy porazil basketbalisty Brooklynu na jejich palubovce 109:102. Naopak Houston po sérii šesti výher podlehl Torontu 113:129 a v Západní konferenci klesl na druhé místo. V texaském derby San Antonio zdolalo Dallas 97:91.

Kyrie Irving
zdroj: ČTK/AP

K poslednímu úspěchu Bostonu přispěl i navrátilec do sestavy Kyrie Irving, jenž nastoupil s ochrannou obličejovou maskou. Pětadvacetiletý rozehrávač, kterému v pátek spoluhráč nechtěně loktem způsobil zlomeninu v obličeji, byl s 25 body nejlepším střelcem zápasu. Do dvouciferných čísel se dostala celá základní pětka Celtics. Marcus Morris stihl za 25 minut 21 bodů a 10 doskoků. Nejlepším střelcem domácích byl s 19 body náhradník Joe Harris.

"Je to neuvěřitelná šňůra, co máme. Teď nastane šílenství kolem toho, kdy ta série skončí. V sobotu přijedou Golden State Warriors, těším se na ten blázinec," řekl Irving k utkání s obhájci titulu, kteří jsou rovněž ve formě a vyhráli sedm posledních zápasů.

Houston na svém hřišti proti Torontu dobře začal, když v první části vedl už o osm bodů, ale pak začal mít problémy v obraně. Jen za druhou čtvrtinu Rockets dovolili Torontu 45 bodů. Raptors tak získali dvouciferný náskok, který si až na chvilkovou pasáž v poslední čtvrtině drželi do konce zápasu.

Je nám líto, video expirovalo.
Maskovaný Irving se vrátil vítězně

Rekordní Harden umí také chybovat

Rozporuplný večer prožil James Harden, který za Houston nasbíral 38 bodů, 11 asistencí a šest doskoků. Navíc proměnil všech 19 trestných hodů, což je nový klubový rekord. Jenže také si připsal devět ztrát a z pole se trefil pouze osmkrát z 25 pokusů. Raptors vedl DeMar DeRozan s 27 body. Kyle Lowry přidal 19 bodů a 10 asistencí.

Díky úspěchu San Antonia v Dallasu oslavil kouč Gregg Popovich 500. vítězství na hřištích soupeřů. Pouze Pat Riley a Don Nelson mají v této statistice více výher. Spurs jsou na třetím místě Západní konference, přestože stále hrají bez Kawhiho Leonarda a Tonyho Parkera. Proti Dallasu je s 32 body vedl LaMarcus Aldridge, 19 bodů přidal Patty Mills. V dresu Mavericks na sebe upozornil nováček Dennis Smith Jr., který si zlepšil osobní rekord na 27 bodů.

Výsledky NBA

Brooklyn - Boston 102:109, Dallas - San Antonio 91:97, Houston - Toronto 113:129.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články