Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

USK slibný náskok neudržel, Pražanky v Istanbulu prohrály o pět bodů

Po domácím vítězství nad Bourges si basketbalistky USK Praha připsaly první euroligový nezdar. V turecké metropoli totiž padly s domácím Galatasarayem 77:82. Jeden z hlavních favoritů skupiny A složil před vlastními příznivci úspěšný reparát po nečekaném selhání v maďarské Šoproni. Skóre nicméně otočil až v poslední čtvrtině. 

Kateřina Elhotová (vlevo) v utkání Euroligy
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

České mistryně byly dlouho lepším týmem a směřovaly k poměrně nečekanému skalpu slavného soupeře. Skvěle doskakovaly, zejména v útoku, a dokázaly si zkušeně poradit i s agresivním presinkem domácích. Vypracovaly si až sedmibodové vedení, ale nátlaková hra istanbulského týmu je připravila o síly, které v závěru chyběly.

Galatasaray začal v poslední čtvrtině diktovat tempo hry, jenže proti byla Amanda Zahuiová. Švédská pivotka USK nastřílela 26 bodů a dělala obraně tureckého velkoklubu očividné problémy. Pět minut před koncem však musela ze hry, poté co jí sudí odpískali technickou chybu za simulování faulu, a jelikož šlo o její pátou chybu, v utkání skončila.

Navíc se nedařilo zastavit střelkyni Allie Quigleyovou, která rovněž zaznamenala 26 bodů a spolu s Jelenou Dubljevičovou dotáhla favorita k výhře.

Je nám líto, video expirovalo.
USK v závěru padlo s Galatasarayem

V dresu USK odehrála 21 minut teprve osmnáctiletá Veronika Voráčková a připsala si prvních 7 bodů ze hry v Eurolize. Dosud měla v elitní soutěži na kontě jen dva trestné hody. Rozehrávačka Leticia Romerová nasbírala 10 bodů, sedm doskoků a sedm asistencí. Marta Xargayová přidala 16 bodů a pět asistencí, Marija Režanová 14 bodů a jedenáct doskoků.

Další zápas čeká basketbalistky USK za týden doma proti Polkowicím.

Utkání 2. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:

Galatasaray Istanbul - ZVVZ USK Praha 82:77 (21:18, 36:43, 55:55)

Nejvíce bodů: Quigleyová 26, Dubljevičová 23, Petronyteová 15 - Zahuiová 26, Xargayová 16, Režanová 14, Romerová 10.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články