Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Nymburk po Ginzburgovi převezme dlouholetý asistent Amiel

Čtrnáctinásobného českého basketbalového mistra Nymburk bude nově trénovat dosavadní asistent Oren Amiel. Šestačtyřicetiletý Izraelec nahradí na lavičce svého krajana Ronena Ginzburga, který přijal nabídku vést český národní tým na plný úvazek.

Oren Amiel
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Amiel už se v Nymburce pohybuje osm let. Nejprve vypomáhal Mulimu Kacurinovi, v roce 2010 se oficiálně stal asistentem Ginzburga. V době, kdy byl Ginzburg s národním týmem, vedl tým on, a to zejména v letní přípravě.

"Oren má skvělé basketbalové myšlení, byl ke mně vždy loajální. Podle mě je na tuto misi připravený. Je to skvělý člověk a věřím, že bude úspěšný," řekl ke svému nástupci Ginzburg.

Ten vedl Nymburk naposledy při úterní výhře 99:70 nad Arisem Soluň v Lize mistrů. V sobotním ligovém duelu s Olomouckem už bude tým koučovat Amiel.

"Tak jako vždy v minulosti dává náš klub přednost zájmům reprezentace před těmi klubovými. Je to pro nás složitá situace, ale na druhé straně jsme přesvědčeni, že Oren Amiel bude úspěšným hlavním trenérem a naváže na úspěšné období našeho klubu, které je spojeno se jménem trenéra Ginzburga, se kterým se rozloučíme po 11 letech spolupráce," uvedl generální manažer Nymburku Rudolf Šimeček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články