Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nymburk si v Lize mistrů spravil chuť a porazil Soluň

Nymburští basketbalisté ve 2. kole Ligy mistrů porazili Aris Soluň jasně 99:70. Po úvodní domácí prohře s Nanterre tak nedovolili další ztrátu, která by jim zkomplikovala boj o postup. Naopak předvedli zlepšený výkon a proti řeckému celku měli po celé utkání navrch.

Utkání Nymburk - Aris Soluň
zdroj: ČTK

"Věděli jsme, že pokud chceme postoupit ze skupiny, tak na začátek prohrát dvakrát doma prostě nejde. Dnes to bylo od první minuty pohlídané," uvedl Vojtěch Hruban, autor 13 bodů. "Dokázali jsme hrát nátlakovou obranu, běhat do protiútoků a dávat snadné koše. Ve druhé půli už se Aris dostal do deprese a my toho dokázali využít," dodal.

Nymburk začal hodně nervózně a v prvních dvou minutách ztratil tři míče. Rychle se ale chytil střelami z dálky, když proměnil pět trojek ze sedmi pokusů a ještě v první čtvrtině si vybudoval náskok devíti bodů.

Střelecky se dařilo zejména Quincymu Diggsovi, který dal pět ze šesti trojek a s 19 body byl nejlepším střelcem utkání. O bod méně nastřílel Kendrick Ray. Velmi dobrý zápas hrál i Eugene Lawrence, který k 14 bodům přidal devět asistencí. Pozadu nezůstávali ani čeští reprezentanti v čele s Hrubanem a Martinem Křížem, kteří dali 13 resp. 11 bodů.

Kříž: Vítězství bylo hodně důležité

S Diggsem byl Kříž klíčovou postavou v útoku ve třetí čtvrtině, když spolu táhli rozhodující únik poté, co soupeř snížil na 43:46. Následovala ale nymburská šňůra 19:5, na kterou už Aris nedokázal reagovat. Nymburku se naopak povedlo výhru navýšit až na rozdíl 29 bodů, což může být důležité pro konečné účtování ve skupině při bodových rovnostech.

"Pro nás to bylo hodně důležité vítězství, protože mít dvě porážky z úvodních dvou domácích zápasů by bylo hodně těžké a už bychom si nemohli dovolit ztrácet ani venku. Takže jsme šli do zápasu s tím, že musíme vyhrát. A jsme rádi, že si do Soluně vezeme 29 bodů, kdyby došlo na nějakou minitabulku," těšilo Kříže.

"Kdyby to takhle fungovalo každý zápas, tak by to bylo skvělé, ale určitě to nebylo bezchybné. Zvláště obranu v dolním postavení po clonách musíme ještě doladit. Ale jestli to bude takhle pokračovat, tak bychom mohli uhrát ve skupině dobrý výsledek," dodal.

Vysoká výhra potěšila i trenéra Ronena Ginzburga. "Bylo to důležité vítězství, aby tým získal sebevědomí. Minulý týden jsme dali soupeři dárek. Minuli jsme hodně volných střel, byli jsme nervózní. Dnes si ale naši mladí hráči, kteří hrají tuto soutěž poprvé, dokázali, že jsou dobří. A to si teď budeme držet," věří Ginzburg. "Tak vysokou výhru jsem nečekal. Aris umí velmi dobře bránit. Takže dát jim 99 bodů je skvělé," doplnil.

Nymburk - Aris Soluň 99:70 (27:18, 46:41, 71:54)

Nejvíce bodů: Diggs 19, Ray 18, Lawrence 14, Hruban 13, Kříž 11 - Bell 15, Vaughn 12, Benson 9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články