Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Satoranský jde do sezony sebevědomě. Cítím se uvolněněji, hlásí

Soustředěnější a sebevědomější. Tomáš Satoranský vstupuje do velmi pravděpodobně klíčové sezony v NBA s čistou hlavou. Ve svém druhém ročníku v zámoří se bude snažit naplno prorazit do sestavy Washingtonu a pomoci mu ještě vylepšit loňský vydařený ročník.

Tomáš Satoranský v utkání proti Atlantě
zdroj: ČTK/AP/John Bazemore

"Cítím se tento rok uvolněněji, neřeším tolik nových věcí kolem sebe a soustředím se jen na hru. Trošku sebevědomí jsem si odnesl i z nároďáku," prohlásil Satoranský.

"Myslím, že bych se mohl víc objevovat na hřišti. Myslím, že mi trenér bude víc věřit. Pro mě je důležité, abych hrál agresivně a někdy ne až moc hledal přihrávku, ale snažil se využít prostor, který je mi daný. Myslím, že jsem v létě udělal velký krok dopředu a hodně práce. Snad toho budu využívat," dodal pětadvacetiletý český reprezentant.

Příprava mu sedla

V minulém ročníku odehrál v základní části 57 zápasů z 82 možných, v průměru strávil na hřišti 12 minut na utkání a zaznamenal 2,7 bodu, 1,5 doskoku a 1,6 asistence. Před sezonou v pěti přípravných zápasech na novou sezonu měl teď výrazně lepší bilanci. Naskočil do čtyř z nich, hrál 26 minut na utkání s průměry 8,5 bodu, 4,75 asistence a tři doskoky.

"Dostal jsem spoustu minut prakticky v každém zápase. V zápasech jsem se cítil dobře. Hlavně v tom posledním v New Yorku, který byl zatím jedním z mých nejlepších v dresu Washingtonu," poukázal na duel s Knicks, v kterém dal 10 bodů včetně efektní smeče rovnou z doskoku.

"Doufám, že v tom budu pokračovat. Takto to ale bylo i vloni. Uvidíme, co se stane v hlavní sezoně. Také je pro mě stále záhada, na jakém budu hrát postu. Máme přeci jen druhého rozehrávače Tima Fraziera, který zahrál dva dobré zápasy, do kterých nastoupil," jmenoval nového konkurenta na místo druhého rozehrávače za kapitánem Johnem Wallem.

Příprava se vydařila celému týmu. Wizards vyhráli čtyři z pěti zápasů a jedinou porážku jim připravilo Miami střelou v poslední vteřině. "Myslím, že panuje celkem spokojenost. Samozřejmě, příprava není o vítězstvích, ale o tom, jak se sehráváme a jak působí naše hra," konstatoval Satoranský.

Základem je dobrá souhra

Wizards za sebou mají nejlepší sezonu od roku 1979 a věří, že nyní by ji mohli ještě vylepšit. Dokonce pomýšlejí na finále. Pomoci by jim k tomu měla především souhra, jelikož na rozdíl od svých konkurentů Clevelandu a Bostonu nesahali do základní sestavy a snažili se pouze posílit lavičku.

"Kádr se moc neobměnil, což bylo vidět už na kempu. Všechno šlo rychleji, nemuseli jsme tak často zastavovat tréninky. I hra vypadala lépe. Myslím, že hlavně útočně jsme udrželi to tempo, kterým chceme hrát. Naším největším cílem bude zlepšit se v obraně, kde jsme minulý rok trochu zaostávali," popsal Satoranský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články