Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Omlazené USK vstoupí do Euroligy domácím duelem s Bourges

Basketbalistky ZVVZ USK Praha zahájí novou sezonu Evropské ligy proti francouzskému Bourges. Hned v úvodu elitní soutěže tudíž změří síly s týmem, který by měl patřit k jejich největším soupeřům v boji o postup ze skupiny. Přímý přenos utkání sledujte od 18:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Karolína Elhotová (vlevo) v dresu USK Praha
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Favority jsou Kursk a Galatasaray. O dalších dvou místech by se mělo rozhodovat mezi námi, Villeneuve-d'Ascq, Polkowicemi a právě Bourges," řekla trenérka Natália Hejková.

Pro třiašedesátiletou rodačku ze Žiliny bude zápas prvním zrcadlem, jak se jí povedlo poskládat nový tým po odchodu řady opor. Omlazený celek zatím jednoznačně přehrával soupeře v české lize, ale teprve Euroliga ukáže jeho pravou sílu.

"Bourges hraje úpornou obranu, se kterou jsme se potkali jen párkrát v přípravě. Zatím jsme neměli moc velké prověrky před Euroligou, takže netušíme, kam to můžeme namířit. Věřím, že postupem času budeme hrát lépe a lépe," pokračovala Hejková.

Je nám líto, video expirovalo.
USK by rádo v Eurolize došlo do čtvrtfinále

Bourges je nejúspěšnějším francouzským klubem, v němž hrají prim domácí reprezentantky. Největší hvězdou je teprve dvaadvacetiletá rozehrávačka Marine Johannesová, velký talent evropského basketbalu. Pro USK bude nicméně klíčové ubránit vysoké hráčky na pozici tři Diandru Tchatchouangovou a Valeriane Ayayiovou. Pod košem by měla české mistryně trápit Kanaďanka Katherine Plouffeová spolu s veteránkou Elodie Godinovou.

"Hrají typický francouzský basketbal. Upracovaný, bojovný, s tvrdou obranou. Podobně jako u nás došlo i u nich k řadě změn včetně trenéra. Určitě to bude velký boj," dodala Hejková, která bude mít k dispozici mírně oslabený kádr.

Připravena ještě není americká posila DeWanna Bonnerová, jež se do přípravy zapojí až příští týden. Zranění vyřadilo Terezu Vyoralovou, Anetu Mainclovou a Veroniku Šípovou.

Kromě USK vstoupí tento týden do evropské soutěže další dva české celky - KP Brno a Nymburk v Evropském poháru. Brno přivítá ve středu od 18:00 německý Wasserburg, za který hraje česká reprezentantka Petra Záplatová. Nymburk začne ve čtvrtek od 21:30 na hřišti portugalského Barreira.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články