Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vaughnová opouští USK a míří do istanbulského Fenerbahce

Praha - Kia Vaughnová, americká basketbalistka s českým pasem, odchází po pěti letech z týmu USK Praha do Turecka, kde bude nastupovat v dresu Fenerbahce Istanbul. Výčet odchodů z pražského celku se tak zvětšuje a aktuálně jej tvoří už pět jmen.

Kia Vaughnová z týmu USK Praha
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Třicetiletá Vaughnová posledních pět sezon patřila ke klíčovým postavám českých šampionek. V roce 2015 dokonce dotáhla tým k triumfu v Evropské lize jako nejužitečnější hráčka Final Four. Na začátku letošního roku získala české občanství díky délce působení v pražském celku a reprezentovala Českou republiku na červnovém mistrovství Evropy.

Evropský pas však zároveň zvedl její cenu na trhu a nakonec se rozhodla pokračovat v kariéře v kádru posledního finalisty Euroligy Fenerbahce Istanbul. V dresu USK ji zastoupí švédská pivotka Amanda Zahuiová, kterou vedení českých mistryň přivedlo z Orenburgu už v květnu. Zahuiová je nyní spoluhráčkou Vaughnové v týmu zámořské WNBA New York Liberty.

Vaughnová je už pátým odchodem z loňského kádru USK. Už dříve tým opustily Laia Palauová, Sonja Petrovičová, Anete Šteinbergaová a Ilona Burgrová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články