Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Nejužitečnějším hráčem NBA je Westbrook

New York - Russell Westbrook z Oklahomy byl zvolen nejužitečnějším hráčem basketbalové NBA. Osmadvacetiletý rozehrávač Thunder získal ocenění MVP po dvouleté vládě Stephena Curryho a završil tak sezonu, v níž zaznamenal 42 triple-double, což je nový rekord soutěže.

Russell Westbrook
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Navíc se Westbrook v uplynulém ročníku NBA stal teprve druhým hráčem po Oscaru Robertsonovi, který zaznamenal dvojcifernou bilanci ve třech statistikách v průměru za celou sezonu. Po 81 odehraných utkáních měl průměr 31,6 bodu, 10,4 asistence a 10,7 doskoku na zápas. Robertson to dokázal v ročníku 1961/62.

V hlasování volitelů dostal Westbrook přednost před Jamesem Hardenem z Houstonu a Kawhim Leonardem ze San Antonia. Když na premiérovém slavnostním galavečeru NBA v New Yorku přebíral trofej, pozval si na pódium své spoluhráče.

Russell Westbrook
zdroj: Reuters autor: Mark D. Smith

"Tihle kluci se pro mě tolik obětovali po celou sezonu. A ta byla úžasná. Bez nich i ostatních našich kluků, kteří tady nejsou, by to nebylo možné. Tohle ocenění proto není pro mě, ale pro vás všechny hoši. Do konce života budete mými bratry," děkoval Westbrook spoluhráčům.

Nejlepším trenérem byl vyhlášen Mike D'Antoni z Houstonu, nováčkem roku je Malcolm Brogdon z Milwaukee, obráncem Draymond Green z Golden State a nejlepším náhradníkem Eric Gordon z Houstonu.

V předchozích letech vedení ligy vyhlašovalo majitele individuálních cen odděleně ještě před koncem play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Westbrook byl zvolen nejužitečnějším hráčem NBA
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články