Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Doufám, že se pro mě najde na palubovce víc minut, věří Satoranský v lepší sezonu

Praha - Tomáš Satoranský prožil nováčkovskou sezonu v NBA a v dresu Washingtonu si musel zvykat na jinou roli, než na jakou byl zvyklý v Barceloně. Přesto si po úvodním ročníku věří a doufá ve větší prostor na hřišti, k čemuž by měly přispět i odchody některých hráčů z týmu Wizards.

Tomáš Satoranský
zdroj: AP autor: Nick Wass

Americké palubovky Tomáš Satoranský po návratu domů vyměnil jako host kulinářského festivalu za kuchařský rondon. Na českou kuchyni ale ještě zcela připraven není. "Miluji středozemní jižanskou kuchyň a je těžké si zase zpátky zvykat na svíčkovou a taková hutná jídla," přiznal se Satoranský.

Satoranský nastoupil ve své první sezoně za mořem do 67 zápasů. Jako nováček ale významnější úlohu v kádru Washingtonu neměl. "Přišel jsem z mé pozice v Barceloně na takovou epizodní pozici v Americe a to se těžko vstřebává pro evropského hráče," uvedl Satoranský.

Během léta tak bude český rozehrávač pracovat například na střelbě a musí také zesílit. "Liga je mnohem víc fyzická než evropské ligy a myslím si, že ta atletičnost a síla je potřeba," řekl Satoranský. V příští sezoně by měl Satoranský ve Washingtonu dostat větší prostor. Dva jeho přímí konkurenti totiž z klubu odcházejí. "Doufám, že se najdou minuty pro mě jak na pozici jedna, tak na jiných pozicích a že ta role bude jen stoupající," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Satoranský po náročné sezoně v NBA vyhlíží ve Washingtonu lepší zítřky
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články