Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Lotyšsko, Čína, Srbsko. České basketbalistky čeká první herní prověrka před ME

Karlovy Vary – Basketbalistky zahajují herní přípravu před domácím mistrovstvím Evropy. První prověrkou je turnaj v Karlových Varech, kde se utkají s Lotyšskem, Čínou a úřadujícími mistryněmi Evropy ze Srbska. Přímý přenos duelu Česko – Lotyšsko vysílá ČT sport a web ctsport.cz dnes od 17:35, další utkání s Čínou web ctsport.cz v sobotu od 15:30, zápas se Srbskem v neděli od 17:45.

Turnaj by měl pomoci dostat se do herního rytmu a vyzkoušet různé herní varianty. "Už se těším, až vyměníme kondičku za basket. Věřím, že nám to bude společně klapat a budeme se víc sehrávat už teď v Karlových Varech. Myslím na to každý den, jak nám to bude fungovat," řekla Karolína Elhotová.

Svěřenkyně trenéra Ivana Beneše za sebou mají dvě soustředění v Lázních Bělohrad a Trutnově, kde se zaměřovaly na hrubou přípravu. Hráčky také budou bojovat o konečnou nominaci, protože dvě z patnácti reprezentantek po turnaji tým opustí.

"Myslím, že tady už pocítíme, že se blíží mistrovství. Doteď jsme dělaly hlavně fyzičku a běhaly a ještě jsme pořádně nezačaly trénovat v hale. Až budeme mít první střet s fanoušky, tak si uvědomíme, že se to blíží," doplnila Renata Pudláková.

Dobrá konfrontace s dobrými celky

V sestavě Srbska nebude chybět ani opora USK Sonja Petrovičová. "Myslím, že je lepší mít v přípravě těžší soupeře než lehčí, kteří se dají snadno porazit. Jsem ráda, že budeme hrát proti takto dobrému týmu," prohlásila Pudláková.

Kvalitní budou ale i Číňanky, se kterými se Češky utkaly už loni. "Bude to něco jiného než před rokem v Číně. Z obou stran budou hodně rozdílné týmy. Byly to však těžké zápasy. Číňanky jsou vysoké, mrštné a mají rychlé střely. Dokážou střílet i daleko za trojkou. Uvidíme, jak nám to bude vyhovovat," řekla Elhotová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články