Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nic nového pod sluncem. Golden State je opět ve finále NBA

San Antonio – Osvědčené opory dovedly Golden State do dalšího finále NBA. Postup si zajistili Warriors v nejkratším možném čase, nad oslabeným San Antoniem vyhráli čtvrtý duel 129:115. O více než polovinu bodů vítězného týmu se postarali Stephen Curry s Kevinem Durantem.

Kevin Durant zavěšuje
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Cestu Golden State do třetího finále za sebou nezastavilo v souboji dvou nejvýše nasazených týmů na západě ani zraněními decimované San Antonio, které se v sérii muselo obejít bez Tonyho Parkera a v jejím průběhu přišlo i o největší hvězdu Kawhiho Leonarda a Davida Leeho.

Warriors ve čtvrtém duelu prohrávali pouze v úvodu, v průběhu zápasu si vypracovali až dvaadvacetibodové vedení. Curry nastřílel 36 bodů, Durant přidal 29 bodů a 12 doskoků.

Je nám líto, video expirovalo.
Golden State jsou ve finále NBA

"Je skvělé být jedním ze dvou týmů na konci sezony," řekl po utkání Durant, který k jednomu z hlavních favoritů na titul přišel před sezonou jako volný hráč z Oklahomy. "Uvidíme, jestli nás potřetí v řadě vyzve Cleveland," narážel na fakt, že Cavaliers ve finále Východní konference vedou nad Bostonem 2:1 na zápasy.

V dresu Spurs odehrál dost možná své poslední utkání devětatřicetiletý Argentinec Manu Ginobili, který i kvůli početné marodce nastoupil po 55 utkáních play-off v základu a postaral se o 15 bodů a sedm asistencí. "Úžasný hráč, rád jsem proti němu nastupoval. A tuto sérii odehrál fenomenálně," smekl před veteránem Durant.

Nejlepším střelcem v poraženém týmu byl Kyle Anderson s 20 body, po 14 bodech zaznamenali Patty Mills a Pau Gasol. Pouze na osmi skončil podruhé v sérii LaMarcus Aldridge a jen tak potvrdil, že letošní play-off ho nezastihlo ve formě.

Výsledek finále Západní konference play-off NBA

San Antonio - Golden State 115:129, konečný stav série 0:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články