Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Pardubice bezpečně uhájily náskok z Opavy a slaví ligový bronz

Pardubice - Bodový polštář, který si basketbalisté Pardubic přivezli z úvodního duelu o 3. místo v Opavě, bez výraznějších problémů udrželi. V domácí odvetě remizovali s mužstvem vedeným Petrem Czudkem 82:82, což jim v kontextu s výsledkem 88:67 z prvního utkání stačilo k obhajobě bronzových medailí. 

Utkání Opava - Pardubice
zdroj: ČTK autor: Géla František

Svěřenci amerického kouče Levella Sanderse před šesti dny jednoznačně dominovali, ale odveta byla od úvodních minut vyrovnaná. Ani jeden z týmů si nevypracoval výraznější náskok. Blíže k vítězné tečce za sezonou byli v závěru hosté, jenže 21 sekund před koncem zařídil netradiční remízu domácí pivot Kamil Švrdlík.

"Nebylo co ztratit, moc to neřešilo, ale lepší než prohrát," komentoval Švrdlík poslední koš zápasu. Po výsledku v Opavě podle něj zavládlo v pardubickém kádru možná až příliš velké uspokojení. "Bronzová medaile je však pro nás slabou náplastí. Chtěli jsme být ve finále," dodal.

Slezané si v semifinálové sérii připsali jeden skalp nymburských šampionů, ale na stupně vítězů nakonec nedosáhli. "Chtěli jsme zanechat dobrý dojem, ale manko 21 bodů bylo nad naše síly, to si přiznejme," řekl trenér Petr Czudek, který v únoru dovedl Opavu po třinácti letech do finále Českého poháru.

Utkání o 3. místo v play-off ligy basketbalistů - odveta:

Pardubice - Opava 82:82 (26:22, 45:43, 60:59)

Nejvíce bodů: Burnett 22, Pandula 14, Švrdlík a Autrey po 12, Půlpán 11 - Šiřina 16, Gniadek 13, Cvek 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články