Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Deset z deseti. Warriors vítězí dál a jsou v půli cesty do finále NBA

Oakland - Porážka, to je pro basketbalisty Golden State v letošním play-off NBA zatím neznámý pojem. Warriors využili i ve druhém finále Západní konference výhodu domácího prostředí, oslabené San Antonio rozdrtili 136:100 a sérii vedou 2:0 na zápasy. Domácí tak ve vyřazovací části ani v desátém utkání v řadě neprohráli, táhl je za vítězstvím Stephen Curry s 29 body, 7 doskoky a 7 asistencemi. Hosté se podle očekávání museli obejít bez hlavního lídra Kawhiho Leonarda, který nedohrál první utkání kvůli zraněnému kotníku.

Radost basketbalistů Golden State
zdroj: USA Today Sports autor: Kelley L Cox

Warriors se tentokrát na rozdíl od prvního utkání série na vítězství příliš nenadřeli, když ani jednou neprohrávali. Curry se dostal do střelecké pohody hned v první čtvrtině, v níž nastřílel patnáct bodů.

Celý tým San Antonia za úvodních dvanáct minut stihl jen o bod víc. Během první půle domácí trefili jedenáct trojek a v poločase už vedli 72:44.

Je nám líto, video expirovalo.
Warriors drží v play-off neporazitelnost, nad Spurs vedou 2:0

Po změně stran náskok kalifornského týmu dál narůstal a v jednu chvíli vedl až o 41 bodů. Hráči Golden State stříleli z pole s úspěšností 56,7 procenta, Spurs se dostali pouze na 37 procent.

Druhým nejlepším střelcem domácích po Currym byl netradičně Patrick McCaw s 18 body, Kevin Durant dal 16 bodů. Draymond Green nasbíral 13 bodů, 9 doskoků a 6 asistencí.

V dresu San Antonia se na 22 bodů dostal Jonathon Simmons, který nahradil v základní sestavě zraněného Leonarda. Jediným dalším dvouciferným střelcem Spurs byl s 16 body Davis Bertans.

Série se nyní přestěhuje z Kalifornie do Texasu. Třetí zápas je na programu v sobotu v San Antoniu, do sestavy Spurs by se mohl vrátit Leonard.

Finále Západní konference NBA - 2. zápas:

Golden State - San Antonio 136:100, stav série 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články