Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Basketbalistky odpočítávají měsíc do domácího ME, přípravu začala i Elhotová

Lázně Bělohrad - České basketbalistky zahájily přípravu na mistrovství Evropy, které se v červnu uskuteční v Praze a Hradci Králové. Na prvním regeneračním kempu chybí pivotka Kia Vaughnová. Americká rodačka se k týmu připojí až v červnu. Naopak nechybí Kateřina Elhotová. "Šampionát začíná za 40 dní, to zní dost šibeničně. Já se ale moc těším," uvedla.

Kateřina Elhotová
zdroj: AP autor: Charles Krupa

Během přípravy se Elhotová pokusí skloubit roli hráčky a matky. "Bude se mnou jezdit mamka a kamarádka, budeme se střídat. Zvládneme to v pohodě. Čas využiju na maximum, trénink, za prckem, hezké odreagování," uvedla hráčka, kterou doprovází syn Daniel, narozený loni v listopadu.

Na pokoji ale bude s některou ze spoluhráček a za synem bude jen docházet. "Ostatní hráčky se těší, že s námi bude i syn. Bylo hrozně hezké, vidět malého človíčka vyrůstat, když (na ME 2013) měla s sebou malou Veronika Bortelová. Všechny holky si malého chovají. On je spokojený mezi velkým počtem lidí, nemá problém měnit prostředí, nic mu nevadí. Nebojí se," dodala Elhotová. V týmu má sestru Karolínu, která jí bude také pomáhat.

K basketbalu se vrátila v březnu a stihla závěr ligy i Final Four Evropské ligy. "Jsem ráda, že jsem mohla naskočit. Nejcennější byla Euroliga, zkusit si před ME zápasy na téhle úrovni. Jsem ráda, že jsem to stihla takhle rychle," řekla sedmadvacetiletá hráčka USK Praha.

Evropský šampionát startuje 16. června. Češky se v hradecké skupině utkají s Ukrajinou, Maďarskem a Španělskem. Vítěz skupiny jde rovnou do čtvrtfinále, týmy na druhém a třetím místem do osmifinále.

"Ukrajina a Maďarsko jsou papírově slabší, ale ono je to docela zrádné. Víme, že jsou kvalitní a žádný zápas nebude lehký. Měly bychom je porazit a pak se porvat se Španělskem o co nejlepší výsledek. Hlavně pro sebevědomí, ať si samy dokážeme, že umíme hrát dobrý basket," míní klíčová hráčka národního týmu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články