Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nymburk napodruhé v Opavě nezaváhal a v sérii vede 3:1

Opava – Den po nečekané porážce 76:80 další překvapení basketbalisté Nymburka nepřipustili. Na opavské palubovce zvítězili ve čtvrtém utkání semifinálové série 79:66 a ujali se vedení 3:1 na zápasy. Obhájci titulu ve středu mohou na domácí palubovce zpečetit očekávaný postup do finále. Do vedení 3:1 se dostal ve druhé dvojici Děčín, který vyhrál i druhý víkendový domácí zápas nad Pardubicemi, tentokrát 66:65.

Slezané ani tentokrát nedali kůži lacino a opět nechali zapomenout na předchozí debakly z Nymburka. Oproti sobotě ale měl favorit tentokrát převahu pod košem a domácí tým předčil zejména při útočném doskoku, který mu ve 14 případech vynesl další šanci na zakončení. Opavané se ještě v závěru třetí čtvrtiny dostali až do pětibodového vedení, ale poslední hrací období vyznělo v poměru 21:9 pro Nymburk.

"Byli jsme hvězdnému Nymburku vyrovnaným soupeřem. Na rozdíl od včerejšího utkání jsme nedokázali dominovat na doskoku a to rozhodlo," konstatoval opavský trenér Petr Czudek. "Opava opět vystrčila rohy a hodně nás trápila. Oproti včerejšímu zápasu jsme zlepšili doskok a měli jsme více druhých a dalších šancí. Nicméně hrát před opavským publikem je hodně těžké," uvedl kapitán Nymburka Jiří Welsch.

Nejlepším střelcem vítězů byl s 21 body Vojtěch Hruban, autor čtyř trojek. V domácím dresu dali po 14 bodech Jakub Šiřina a Radovan Kouřil.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk je jednu výhru od postupu do finále

Drama v Děčíně. Severočeši mají hodně blízko k finále

V Děčíně se odehrála dramatická bitva, v níž se oba týmy sedmnáctkrát vystřídaly ve vedení, rozdíl byl maximálně šestibodový. Vítězný koš vstřelil Lukáš Palyza, na druhé straně měl v poslední minutě možnost vyrovnat Radek Nečas, ale proměnil jen jeden ze dvou trestných hodů.

"To byl asi jeden z těch infarktových večerů v Děčíně. Od začátku jsme ztráceli na doskoku a soupeř si vytvářel druhé střelecké příležitosti. Pro nás šťastná výhra, ale je jasné, že Pardubice nesloží zbraně. My musíme být pokorní, soustředění a musíme věřit naší obraně, že jsme schopní takto útočný tým dostávat do těchto kolejí," řekl trenér Děčína Pavel Budínský.

Palyza zaznamenal 16 bodů stejně jako Tomáš Vyoral, Pavel Houška dosáhl na double double za 13 bodů a 10 doskoků. V pardubickém týmu dali po 11 bodech Joseph Wall a Lamb Autrey, který přidal osm doskoků a šest asistencí. Druhý tým základní části prohrál přes převahu na útočném doskoku (16-8) a ve středu před vlastními diváky bude proti obhájci stříbra odvracet hrozbu vyřazení.

"Blahopřeji domácím k výhře a hned dodávám, že to není konec série. Pokud budeme hrát s takovou intenzitou a nasazením, tak není důvod, abychom nezvládli domácí zápas a ještě se sem nevrátili," řekl pardubický kouč Tomáš Bartošek. "V závěru jsme měli celkem dobrou střeleckou pozici, bohužel jsme ji neproměnili. Rozhodlo trochu štěstí a nižší úspěšnost trestných hodů v závěru," dodal.

Semifinále play-off ligy basketbalistů - 4. zápasy:

Opava - Nymburk 66:79 (18:22, 34:40, 57:58)

Nejvíce bodů: Šiřina a Kouřil po 14, Bujnoch 12 - Hruban 21, Allen 15, Sant-Roos 13, Lawrence 12, Benda 11. Stav série: 1:3.

Děčín - Pardubice 66:65 (17:14, 31:31, 52:49)

Nejvíce bodů: Palyza a Vyoral po 16, P. Houška 13 - Wall a Autrey po 11, Pandula 10. Stav série: 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články