Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

James dotáhl Cleveland k výhře nad Torontem

New York - LeBron James dovedl 39 body basketbalisty mistrovského Clevelandu k další výhře nad Torontem (125:103). Díky tomu se posunul před legendárního Kareema Abdula-Jabbara na druhé místo v historickém pořadí střelců v play-off NBA. S 5777 body zaostává o 210 už jen za další slavnou postavou zámořské ligy Michaelem Jordanem. Po středečním utkání vedou obhájci titulu v semifinále Východní konference 2:0 na zápasy, v Západní konferenci se San Antonio oklepalo z vysoké porážky od Houstonu a po výhře 121:96 vyrovnalo stav série na 1:1.

LeBron James
zdroj: ČTK/AP autor: Jim Mone

Dvaatřicetiletý James před úvodním rozskokem ztrácel na člena Síně slávy Abdula-Jabbara 25 bodů a překonal ho po jedné z celkových čtyř úspěšných trojek ve třetí části. V utkání proměnil 10 ze 14 střel, patnáct bodů přidal z trestných hodů.

"Cítím se teď opravdu dobře a jsem jen rád, že se mi tak daří. Jsem spokojený, že jsem dokázal předvést pár pěkných akcí a pomohl nám získat další důležité vítězství," řekl James, který zaznamenal také šest doskoků, čtyři asistence, tři zisky a dva bloky.

"Hraje neuvěřitelně, prostě jako LeBron. Musíme jako tým najít cestu, jak ho zastavit, aby nás zase neporazil. O tom se ale snáze mluví, než se to dělá," poznamenal rozehrávač Toronta Kyle Lowry, který si ve třetí části poranil kotník a už se na palubovku nevrátil.

Důležitou postavou v mistrovském týmu byl opět i Kyrie Irving, autor 22 bodů a 11 asistencí. V týmu soupeře pivot Jonas Valanciunas zaznamenal z pozice náhradníka 23 bodů, dvacet stihl dát před zraněním Lowry.

Hráčům San Antonia pokazilo radost z vítězství zranění levé nohy rozehrávače Tonyho Parkera, jenž utkání nedohrál. Předtím stihl dát 18 bodů, hlavní hvězdou domácích byl ale Kawhi Leonard, který nasbíral 34 bodů, osm asistencí, sedm doskoků a tři zisky. V týmu Rockets se střelecky nedařilo lídrovi Jamesi Hardenovi, jenž trefil jen tři ze 17 pokusů a dosáhl na 13 bodů, ke kterým přidal 10 asistencí a sedm doskoků.

2. kolo play-off NBA:

Východní konference - 2. zápas:

Cleveland - Toronto 125:103, stav série 2:0.

Západní konference - 2. zápas:

San Antonio - Houston 121:96, stav série 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články