Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

První texaské derby vyhrál jasně Houston, hosté nasázeli 22 trojek

New York - Hned padesáti trojkovými pokusy zasypali basketbalisté Houstonu koš domácího San Antonia v úvodním utkání semifinále Západní konference NBA. Hned 22 z nich bylo úspěšných a Rockets zejména díky tomu zvítězili na palubovce favorizovaných Spurs rozdílem třídy 126:99. Ve Východní konferenci úřadující šampioni z Clevelandu zahájili semifinále s Torontem výhrou 116:105.

James Harden v utkání se San Antoniem
zdroj: USA Today Sports autor: Soobum Im

Druhé nasazené San Antonio ve své hale prohrálo první poločas o propastných 30 bodů, rozdíl pak ještě narostl až na 39. V týmu Rockets i díky trojkové smršti dosáhlo šest hráčů na dvojciferný počet bodů a tři z nich předvedli dvacetibodové výkony.

Trevor Ariza byl s 23 nejlepším střelcem zápasu, pivot Clint Capela přidal 20 bodů a 13 doskoků a hvězdný James Harden 20 bodů a 14 asistencí.

"Jen jsme dělali to, co nám obrana dovolila. V minulé sérii (proti Oklahomě) to bylo víc vybojované. Moc trojek jsme nedávali a museli jsme vymýšlet, jak se dostat k bodům. Teď jsme zatím dostali šanci střílet trojky," řekl Harden.

"Samozřejmě jsme spokojení i s naší obranou, ale také víme, že tohle bylo abnormální, takhle míjet pořád nebudou," upozornil trenér Houstonu Mike D'Antoni.

Je nám líto, video expirovalo.
Houston po trojkové smršti deklasoval San Antonio 126:99

V dresu Spurs se dařilo snad jen Kawhimu Leonardovi, který měl nejlepší statistiky v týmu v bodech (21), doskocích (11) i asistencích (6). Přes deset bodů se dostali už jen Tony Parker (11) a náhradník Jonathon Simmons (11).

"Na začátku jsme udělali mnoho chyb a oni toho využili. A když se v ofenzivě chytli, byli k nezastavení. My se do rytmu vůbec nedostali," konstatoval LaMarcus Aldridge, jehož čtyři nastřílené body znamenaly osobní minimum v sezoně.

Cleveland naopak potvrdil roli favorita. LeBron James se pod domácí výhru nad Torontem podepsal 35 body a 10 doskoky, Kyrie Irving zatížil konto kanadského celku 24 body a přidal 10 asistencí. V poraženém týmu zapsal rozehrávač Kyle Lowry 20 bodů a 11 asistencí.

Výsledky 2. kola play-off NBA - 1. zápasy:

Cleveland - Toronto 116:105, San Antonio - Houston 99:126.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články