Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Atlanta ve třetím utkání přehrála Washington a snížila stav série na 1:2

New York - Basketbalisté Atlanty předvedli ve třetím utkání prvního kola play-off NBA s Washingtonem drtivý nástup, už v první čtvrtině vedli o 25 bodů a nakonec zvítězili 116:98. V sérii snížili na 1:2. Krok od postupu je loňský finalista Golden State po vítězství v Portlandu 119:113. Memphis vyrovnal v sérii se San Antoniem na 2:2 díky výhře 110:108 po prodloužení, kterou zařídil sedm desetin sekundy před sirénou Pau Gasol. Toronto zvítězilo v Milwaukee 87:76 a stav série je rovněž 2:2 na zápasy.

Tomáš Satoranský v utkání proti Atlantě
zdroj: ČTK/AP/John Bazemore

Po dvou nezdarech na hřišti Washingtonu nastoupili hráči Atlanty na domácí palubovce s velkým odhodláním a už po pěti minutách vedli 19:4. Jejich náskok dále narůstal a Wizards si neuřízli úplnou ostudu jen díky 14 bodům Johna Walla. Ke kapitánovi Washingtonu se však ani ve zbytku zápasu nikdo pořádně nepřidal, a tak si Atlanta až do konce hlídala dvouciferný náskok.

Devět minut ve druhém poločase odehrál Tomáš Satoranský, který zůstal bez bodu, připsal si dvě asistence, jeden doskok, jeden získaný míč a dvě ztráty. Při jeho prvním pobytu na hřišti na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny Wizards prožili nejúspěšnější úsek v zápase, takže Satoranský skončil v bilanci plus/minus jako nejlepší hráč svého týmu s +9. Wall dokončil utkání s 29 body, když proměnil deset z 12 střel z pole.

Střelba naopak nešla Bradleymu Bealovi, jenž trefil jen šest z 20 pokusů a zůstal na 12 bodech. O bod více nastřílel Brandon Jennings. Atlantu vedl Paul Millsap s 29 body a 14 doskoky, Dennis Schröder přidal 27 bodů a devět asistencí.

Golden State dovedl za třetí výhrou nad Portlandem Stephen Curry, který dal 34 bodů, z toho 14 v poslední čtvrtině. Hosté smazali manko 16 bodů ze třetí čtvrtiny. Klay Thompson přispěl k vítězství 24 body. San Antoniu nepomohl proti Memphisu ani skvělý střelecký výkon Kawhiho Leonarda, který si 43 body vytvořil osobní maximum v play-off. Nejlepším střelcem vítězů byl Mike Conley s 35 body.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Atlanty zvítězili 116:98 a snížili stav série s Washingtonem

Hráči Toronta museli ve čtvrtém utkání zabrat, aby nečelili případnému vyřazení už v pátém zápase. Po vyrovnaném poločase Raptors převzali kontrolu nad utkáním ve třetí části a v poslední čtvrtině už jejich náskok neklesl pod pět bodů. Po nepovedeném třetím utkání zabrali dvě největší hvězdy Toronta - DeMar DeRozan nasbíral 33 bodů a devět doskoků. Kyle Lowry přidal 18 bodů a odehrál 42 minut. Bucks vedl s 19 body Tony Snell, Jannis Antetokunmpo proměnil jen šest z 19 střel a zůstal na 14 bodech.

1. kolo play-off NBA:

Východní konference:

Atlanta - Washington 116:98 (za hosty Satoranský 2 asistence, 1 doskok, stav série 1:2), Milwaukee - Toronto 76:87 (stav série 2:2).

Západní konference:

Portland - Golden State 113:119 (stav série 0:3), Memphis - San Antonio 110:108 po prodl. (stav série 2:2).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články