Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

USK se pokusí v souboji o bronz zaskočit domácí Jekatěrinburg

Jekatěrinburg - Basketbalistky USK Praha mají šanci podruhé skončit na stupních vítězů v Evropské lize. K tomu však potřebují porazit v duelu o 3. místo obhájce titulu Jekatěrinburg. Ruský gigant, v jehož hale se Final Four koná, byl hlavním favoritem na vítězství, jenže v semifinále podlehl Fenerbahce 61:70. Pražanky v pátek smolně nestačily na Kursk a prohrály 80:87 po prodloužení.

Utkání USK Praha - Jekatěrinburg
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Zatímco na Kursk si české šampionky věřily a jen kousek jim chyběl k postupu, proti Jekatěrinburgu budou mít situaci těžší. "Budeme hrát proti domácímu celku a pro ně by to byla úplná katastrofa, kdyby prohráli," řekla trenérka Natália Hejková.

Jekatěrinburg rozhodně nechce v domácím prostředí prohrát oba zápasy. Zvláště když při předchozích deseti účastech, z toho devíti v posledních devíti letech, nikdy neskončil hůře než třetí.

Je nám líto, video expirovalo.
USK se chce rozloučit s érou Palauové medailí z Final Four

"Zápas o třetí místo bude těžký, protože Jekatěrinburg nebude chtít doma prohrát oba zápasy. Musíme je dostat pod tlak podobně jako Kursk a uvidíme, jak to dopadne," souhlasila španělská rozehrávačka Marta Xargayová.

Pražanky rovněž mají s nejbohatším týmem soutěže výrazně zápornou bilanci, ze sedmnácti posledních euroligových soubojů vyhrály jediný. Ovšem ten nejdůležitější, v předloňském finále. Následně nad Jekatěrinburgem uspěly i v Superpoháru, ale od té doby další tři duely prohrály včetně loňského semifinále.

V týmu jsou také dvě bývalé nejlepší hráčky Evropy Alba Torrensová a Sancho Lyttleová, další americká pivotka Emma Meesemanová, Deanna Nolenová či slovinská rozehrávačka Nika Baričová.

"Bude to pro nás těžký zápas, protože Jekatěrinburg má vysoké hráčky, jednu přes dva metry. Nám ty centimetry proti nim budou chybět. Navíc jsou tam osobnosti jako Taurasiová. Naše hráčky odehrály v semifinále hodně minut, takže budeme muset dát šanci dalším hráčkám," řekla Hejková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články