Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Indiana a Portland se perou o play-off, vyhrál i Washington

New York – V NBA vrcholí boj o pozice v play-off. Důležité výhry v boji o postup do něj si připsaly Indiana a Portland. Basketbalisté Washingtonu zvítězili na palubovce New York Knicks 106:103 a v pořadí Východní konference se dotáhli na třetí Toronto. Tomáš Satoranský do zápasu nezasáhl.

Indiana vs. Milwaukee
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Trenér Wizards Scott Brooks si při zranění Markieffa Morrise vystačil jen s rotací devíti hráčů, a tak Satoranský šanci nedostal. Hosté vedli až o 15 bodů, ale v poslední části nechtěl oslabené Knicks nechat padnout Carmelo Anthony. Minutu a deset sekund před koncem nejdříve vyrovnal na 101:101, jenže Wizards odskočili díky pěti bodům Bradleyho Beala. A náskok uhájili, když Anthony dvě sekundy před koncem neproměnil trojkový pokus.

Beal byl s 25 body nejlepším střelcem utkání, přičemž 12 bodů si připsal v poslední čtvrtině. O bod méně dal jeho spoluhráč John Wall, Anthony se dostal na 23 bodů. Wizards do konce základní části nastoupí ještě třikrát a zatím na čtvrtém místě Východu mají stejnou bilanci 48-31 jako třetí Toronto. Kanadský celek však drží výhodu lepší vzájemné bilance.

Boston podlehl Atlantě 116:123, ale měl by udržet druhé místo. Celtics nestačilo 35 bodů Isaiaha Thomase ani 24 bodů Jaeho Crowdera. Nejlepším hráčem týmu Hawks, který se hodně přiblížil jistotě play-off, byl s 26 body a 12 doskoky Paul Millsap.

Osmá Indiana porazila doma šesté Milwaukee 104:89 a krok směrem k play-off udělalo i Chicago výhrou nad Philadelphií 102:90. Nikola Mirotič trefil šest trojek a přispěl 22 body, Jimmy Butler nasbíral triple double za 19 bodů, 10 doskoků a 10 asistencí.

V Západní konferenci už se bojuje jen o poslední volné místo, k němuž se přiblížil Portland vítězstvím 105:98 nad Minnesotou.

Je nám líto, video expirovalo.
Washington zvítězil nad NY Knicks
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články