Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Český pohár získaly basketbalistky brněnského Handicapu

Brno - Basketbalistky Handicapu Brno ovládly po čtyřech letech Český pohár. Ve finále závěrečného turnaje porazily v městském derby KP Brno 88:81. Handicap je pokračovatelem úspěšného klubu ze Žabovřesk a v poháru získal už šestnácté prvenství. V zápase o třetí místo Slavia Praha porazila Trutnov 86:67. Ve vítězném týmu se blýskla 39 body Krystal Vaughnová.

Hráčky BK Handicap Brno
zdroj: Facebook autor: BK Handicap Brno

"Důležitý byl obrat ve třetí čtvrtině, kdy KP Brno přešlo z osobní na zónovou obranu. Všichni soupeři počítají s tím, že na zónu neumíme hrát a nemáme střelce. Dnes jsme se chytli na obraně. A také dobře stříleli z dálky," řekl trenér Handicapu Viktor Pruša.

Handicap rozhodl finále až v závěru. Po vyrovnané úvodní čtvrtině ovládl dění ve druhé desetiminutovce, kdy postupně zvýšil svůj náskok až na rozdíl třinácti bodů. V 16. minutě vedl 45:32. Střelecky tým táhla v prvním poločase trojice Hausknechtová, Adamcová a Švrdlíková.

Po změně stran zvýšily hráčky KP Brno agresivitu, zlepšily doskakování a na začátku závěrečné čtvrtiny se jim podařilo na chvíli stav otočit. Závěr zápasu ale patřil Handicapu, který získal po chybách soupeřek až devítibodový náskok a dramatický duel už dotáhl k jasnému vítězství. Hlavní oporou vítězek byla Hausknechtová, která zaznamenala 26 bodů. KP Brno prohrálo po sérii jedenácti vítězství.

U všech pohárových úspěchů Handicapu byl trenér Jan Bobrovský. U předcházejících patnácti stál jako hlavní trenér, tentokrát působil v roli asistenta Viktora Průši. "Už se zdálo, že jsem si zvykl na prohry. Ale dnešní vítězství, i když je pouze v Českém poháru, je pro moje mladé spolupracovníky velký úspěch. Holky si úspěch zasloužily za bojovnost. Mám velkou radost," uvedl Bobrovský, který ocenil Prušu za dobře vymyšlenou agresivní obranu na celém hřišti.

Finálový turnaj Českého poháru basketbalistek:

Finále:

Handicap Brno - KP Brno 88:81 (21:21, 51:43, 67:64)

Nejvíce bodů: Hausknechtová 26, Adamcová 16, Švrdlíková 13 - Pecková 17, Remenárová 14, Solopovová, Sládková a Maddenová po 12.

O 3. místo:

Slavia Praha - Trutnov 86:67 (24:21, 49:38, 68:56)

Nejvíce bodů: Krystal Vaughnová 39, Russellová 17, Felixová 9 - Hindráková 20, Vacková 11, Kozumplíková 9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články