Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Basketbalistky USK Praha nestačily na suveréna Euroligy Dynamo Kursk

Praha - V basketbalové Eurolize pomalu ale jistě vrcholí základní část a ve 12. kole se utkaly první dva týmy skupiny A. ZVVZ USK Praha nestačil na vlastní palubovce na vedoucí Dynamo Kursk, kterému podlehl kvůli špatné střelbě a po jasném průběhu 49:73. Ruský klub zatím neztratil ani bod, oba celky mají zároveň jistý postup do play-off.

Tereza Vyoralová ze ZVVZ USK Praha
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Hodně nepovedený zápas. Měly jsme šílenou střelbu. Začalo nám to padat až v poslední čtvrtině, kdy to už nešlo stáhnout. Pro nás jsou nejdůležitější poslední dva zápasy. Dnes to mohl být jen bonus, ale to nejdůležitější nás ještě čeká," řekla autorka sedmi bodů Alena Hanušová.

Zatímco soupeř nastoupil do utkání velmi dobře připravený zejména v obraně, Pražankám jakoby chyběla koncentrace. V prvních čtyřech minutách nedaly ani bod, což udalo ráz celého utkání. Hostující hráčky skvěle bránily, zejména nejužitečnější hráčku soutěže Sonju Petrovičovou, a nedávaly domácím žádnou šanci chytit se.

Už první čtvrtinu tak Kursk vyhrál 20:5 a postupně navyšoval rozdíl ve skóre až na 34 bodů. O vítězi už v poločase nebylo pochyb. Českým mistryním se alespoň povedlo ve druhé půli vyrovnat obraz hry a nakonec ještě alespoň porážku zmírnit. A to hlavně díky Petrovičové, která se nakonec chytla a se 14 body byla nejlepší domácí střelkyní.

V útoku však předvedly hráčky USK nejhorší výkon za poslední dva roky. Méně bodů v Evropské lize daly naposledy v lednu 2015 doma proti Galatasarayi Istanbul při prohře 43:72.

"Byl to výbuch. Kursku stačil průměrný výkon. V první půli to vypadalo na ručník, nebyly jsme schopné dát koš. Střelba byla jen 17 procent, katastrofální doskok, neměly jsme se o koho opřít. Útok vůbec nefungoval, obrana alespoň trochu. Ve druhé půli už to bylo uvolněnější a trochu jsme to zkorigovaly, ale to už bylo rozhodnuto," konstatovala trenérka Natália Hejková.

Utkání 12. kola skupiny A Evropské ligy basketbalistek:

ZVVZ USK Praha - Dynamo Kursk 49:73 (5:20, 13:36, 28:55)

Nejvíce bodů: Petrovičová 14, Xargayová 9, Hanušová 7 - Kirillovová 16, McCoughtryová a Vadějevová po 11. Fauly: 15:19. Trestné hody: 13/11 - 4/3. Trojky: 4:6. Doskoky: 29:44.

Fenerbahce Istanbul - Wisla Krakov 71:60, Schio - Montpellier 70:53.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články