Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Satoranského chtěli do smečařské soutěže. Ještě bych se na to necítil, přiznal

Washington – Tomáš Satoranský si během All Star víkendu NBA nezasmečuje. Navzdory tomu, že jeho start v exhibiční soutěži navrhovali spoluhráči z Washingtonu. Chybět bude i obhájce vítězství Zach LaVine. Zúčastní se naopak DeAndre Jordan z LA Clippers, Derrick Jones Jr. z Phoenixu, Glenn Robinson III. z Indiany a Aaron Gordon z Orlanda.

Tomáš Satoranský
zdroj: ČTK/AP

Hvězda Wizards John Wall se nechal slyšet, že pokud by někdo z klubu měl startovat v soutěži o nejefektnější zaražení míče do koše, tak právě český rozehrávač. Sám Satoranský o možnosti předvést své smečařské umění ani neuvažoval.

"Asi bych tam ani nechtěl být. Nejdříve bych chtěl nějaké smeče předvést na hřišti při zápasech, než se pustím do takové soutěže. Teď bych se na to ještě necítil. Zvláště potom, co předvedli loni Aaron Gordon a Zach LaVine. Na takové kousky bych si asi netroufnul," připomněl Satoranský jeden z nejlepších smečařských soubojů historie NBA.

Hned v úvodu přípravy na tuto sezonu však Satoranský překvapil fanoušky Wizards efektními smečemi, kterými si ihned získal respekt. "V létě to na tom otevřeném tréninku bylo hlavně o získání respektu fanoušků a trochu se představení spoluhráčům. Byla to sranda a užili jsme si to. Ale nic velkého to nebylo," vzpomínal Satoranský.

"Jsou tady překvapení, že takhle skáču. Od bílého Evropana to moc nečekali. Když je šance při tréninku nebo při rozcvičení před zápasem, tak mě v tom podporují, ale s nejlepšími smečaři v lize bych se asi měřit nemohl," připustil Satoranský, který v roce 2010 vyhrál jako osmnáctiletý smečařskou soutěž ve španělské lize.

Kdo umí pálit zdálky?

Zatímco smečařská soutěž nenabízí až tak atraktivní jména, souboj o nejlepšího trojkaře slibuje zajímavější podívanou. Pozvání totiž přijali elitní ostrostřelci Klay Thompson z Golden State, Kyrie Irving z Clevelandu, Kyle Lowry z Toronta, Kemba Walker z Charlotte, Eric Gordon z Houstonu, Wesley Matthews z Dallasu, C.J. McCollum z Portlandu a Nick Young z LA Lakers.

Dovednostní slalom se pokusí vyhrát Anthony Davis z New Orleans, DeMarcus Cousins ze Sacramenta, Gordon Hayward z Utahu, Isaiah Thomas z Bostonu, John Wall z Washingtonu, Devin Booker z Phoenixu, Kristaps Porzingis z New Yorku a Joel Embiid z Philadelphie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články