Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Basketbalistky USK vyzvou Montpellier, výhrou si mohou zajistit postup

Montpellier (Francie) - Basketbalistkám ZVVZ USK Praha začne ve středu série čtyř těžkých zápasů, které rozhodnou o jejich konečném umístění v základní skupině Evropské ligy. Aktuálně jsou druhé za neporaženým Kurskem a tuto příčku chtějí minimálně udržet. Triumf na palubovce aktuálně čtvrtého celku skupiny A by jim definitivně zajistil místo ve vyřazovací fázi.

Tereza Vyoralová ze ZVVZ USK Praha
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Chceme bojovat minimálně o druhé místo, abychom měly výhodu domácího prostředí pro play-off," uvedla pivotka Alena Hanušová. "Jdeme krok po kroku. Teď máme před sebou další v Montpellieru. Tam se rozhodne, jestli pojedeme na druhé místo, nebo budeme hrát jen o třetí," podotkla trenérka Natália Hejková.

Pražanky vstoupily do roku 2017 ve velkém stylu a vyhrály všechny čtyři euroligové zápasy. Naposledy doma deklasovaly o 49 bodů turecký Mersin. "Také jsme si vyzkoušely novou obranu, kterou můžeme použít i v dalších zápasech. To je největší plus. Zvedly jsme si sebevědomí. Ale proti Montpellieru a té jejich hnusné obraně to bude úplně něco jiného," tušila Hejková. Francouzský celek je vyhlášený nepříjemnou obrannou hrou, která mu přináší těsné výsledky.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky USK čeká důležité utkání v Montpellieru

Bylo tomu tak i v prvním vzájemném utkání v Praze, kdy se českým mistryním nepovedlo odskočit na více než sedm bodů a soupeře udolaly těsně 61:59 košem nejužitečnější hráčky celé soutěže Sonji Petrovičové 30 sekund před koncem. Francouzský tým ztrácí dva body na USK i na třetí Fenerbahce a bude usilovat o udržení šancí na posun v tabulce.

Bude také hájit jednobodový náskok před Schiem, které je zatím pod čarou postupu do play-off. Nejlepší střelkyní Montpellieru je pivotka Geraldine Robertová s průměrem 12,1 bodu na utkání. Mezi další důležité postavy týmu patří Gaelle Skrelaová, Elodie Godinová, Sarah Michelová, Rachel Jarryová a bývalá hráčka USK Anael Lardyová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články