Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Golden State potvrdil svoji dominanci v NBA výhrou nad Brooklynem

New York - Pozici nejlepšího týmu NBA si 26. výhrou ze 30 utkání upevnili basketbalisté Golden State. Proti Brooklynu se rozjížděli trochu pomaleji, ale zlepšeným výkonem v druhém poločase nakonec zvítězili 117:101. Souboj třetího a druhého celku Západní konference vyšel lépe LA Clippers, kteří i bez zraněného Blakea Griffina zdolali San Antonio 106:101 a ukončili jeho pětizápasovou sérii výher.

Basketbalista Golden State Andre Iguodala
zdroj: Reuters autor: Nicole Sweet

Hostující Warriors nezačali v Brooklynu bez obvyklého člena základní sestavy Draymonda Greena, který se vrátil do Oaklandu kvůli narození potomka, vůbec dobře. Jako by jim chyběla energie a do kabin šli v poločase s mankem 16 bodů.

"Trochu jsme to očekávali," přiznal kouč finalistů minulé sezony Steve Kerr. "Nevím, jestli úplně přesně tak, že budeme prohrávat o půli o 16 bodů, ale to, že na nás vlítnou a o výhru budeme muset hodně bojovat, to ano," dodal.

Ve druhém poločase ale Golden State domácí přestříleli o 32 bodů. "Cítil jsem o přestávce v šatně ze spoluhráčů pozitivní energii. Nikdo neztrácel hlavu. Věděli jsme, že je otázka času, než budeme hrát lépe," dodal Kevin Durant, autor 26 bodů, ke kterým doskočil 9 míčů a sedmkrát asistoval.

Klay Thompson se o vítězství zasloužil 23 body. Stephen Curry 15 body, 7 asistencemi a 5 zisky. Nemalý byl i přínos gruzínského pivota Zazi Pachulii, který k 15 bodům přidal 14 doskoků. Nejlepším střelcem utkání byl ale domácí Brook Lopez s 28 body.

Vítězství Clippers zařídila lavička

Šestou porážku San Antonia v ročníku zařídili svěřenci kouče Doca Riverse, kteří od závěru prvního dějství před svými fanoušky neprohrávali a zápas dotáhli do vítězného konce. Velkou zásluhu na tom měli střídající hráči. Lavička Clippers se totiž postarala o více než polovinu bodů (58) a doskoků (25).

Šest hráčů se dostalo do dvouciferných čísel. Nejvíce měl ústřední rozehrávač Chris Paul, který dal 19 bodů. Střídající Marreese Speights měl 14 bodů, Raymond Felton 13, Jamal Crawford 11 - stejný počet nastřádali i další členové základní pětky. Spurs nestačilo 27 bodů, 9 doskoků a 5 asistencí Kawhi Leoparda.

Boston veze výhru z palubovky Indiany především zásluhou šňůry 17-0 ze začátku druhé čtvrtiny, definitivně ale rozhodl až v závěrečné části, kdy se Isaiah Thomas postaral o 14 ze svých 28 bodů. Miami otočilo duel s LA Lakers na 115:107, NY Knicks porazili Orlando 106:95.

Je nám líto, video expirovalo.
O'Neal se dočkal ocenění, Miami vyřadilo jeho dres

Legendární Shaquille O'Neal se pět let po ukončení aktivní kariéry dočkal dalšího ocenění. V Miami, kde strávil čtyři roky a před deseti lety pomohl místním Heat vybojovat titul, slavnostně vyřadili jeho dres. Ceremoniál proběhl příznačně před utkáním domácího Miami proti Lakers - týmu, se kterým obrovitý pivot po boku Kobeho Bryanta vyhrál NBA hned třikrát.

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA:

Brooklyn - Golden State 101:117, Indiana - Boston 102:109, LA Clippers - San Antonio 106:101, Miami - LA Lakers 115:107, New York - Orlando 106:95.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články