Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Schilb pálil z dálky, jeho Galatasaray ale prohrál o 27 bodů

Atény - Český basketbalový reprezentant Blake Schilb byl s 15 body nejlepším střelcem Galatasaraye Istanbul. Turecký celek však v 11. kole Evropské ligy podlehl na hřišti Panathinaikosu jednoznačně 58:85 a klesl na poslední příčku, naopak Řekové poskočili na šesté místo. Nejtěsnější zápas sehrála Barcelona, která ale padla v Turecku s istanbulským Anadoluem 68:72.

Blake Schilb
zdroj: ČTK/ABACA

Schilb odehrál téměř 33 minut a byl jasně nejvytíženějším hráčem tureckého týmu. Dařila se mu především střelba z dálky, když proměnil tři ze čtyř pokusů za tři body. Potvrdil dobrou formu z předchozích dvou zápasů v soutěži, v nichž dal 16 a 18 bodů.

Porážka o 27 bodů je nejhorším výsledkem Galatasaraye v Eurolize, stejně jako pouhých 58 nastřílených bodů. Schilbův tým je s pouhými třemi výhrami u dna tabulky. Další řecký tým, Olympiakos Pireus, si poradil s ruským Unics Kazaň 88:59 a poskočil na čtvrté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
V Eurolize se dařilo domácím týmům, Galatasaray zažil nejtěžší prohru

Dařilo se naopak jinému klubu na pomezí Evropy a Asie. Anadolu Istanbul vyhrál nad Barcelonou 72:68. Jayson Granger zaznamenal 16 bodů, ale jinak se mohl turecký celek opřít o týmový výkon. V katalánském dresu řádil dvaadvacetibodový Tyrese Rice. Barcelona mocně dotahovala, ale stíhací jízda neskončila zdárně.

V posledním utkání kola se střetla španělská Baskonia s tureckou Darussafakou. Španělé potvrdili roli mírného favorita a soupeře deklasovali 73:52. Turci nastříleli v první půli pouze 19 bodů a ztrátu 18 bodů už v druhém poločase nedohnali. Baskonia zůstává na pátém místě, Darussafaka klesla na devátou příčku.

Výsledky 11. kola Evropské ligy basketbalistů

Anadolu Efes Istanbul - FC Barcelona 72:68, Panathinaikos Atény - Galatasaray Istanbul 85:58 (za hosty Schilb 15 bodů, 1 doskok, 1 asistence), Olympiakos Pireus - Unics Kazaň 88:59, Laboral Vitória - Darüssafaka Istanbul 73:52.

Zdroj
ČTK, euroleague.net, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články