Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Nymburk přehrál slovinského mistra o 30 bodů

Nymburk - Basketbalisté Nymburka vyhráli v evropských pohárech na domácí palubovce poosmé za sebou. V Lize mistrů porazili slovinského mistra Domžale jednoznačně 85:55 a po polovině základní fáze se drží ve skupině A mezi postupovou čtveřicí s bilancí čtyř výher a tří porážek. Nejlepším hráčem zápasu byl Howard Sant-Roos, který k 16 bodům přidal i 4 doskoky, 5 asistencí a 4 získané míče. Bryon Allen dal 14 bodů a Diamon Simpson nasbíral 11 bodů, 7 doskoků a 6 bloků.

Vojtěch Hruban
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

"Jsme teprve v půlce, ještě se toho může stát spousta. Máme však los na druhou polovinu soutěže příjemnější, klíčové zápasy hrajeme doma, takže si myslím, že minimálně čtvrté místo bychom si měli pohlídat," prohlásil Vojtěch Hruban.

Za Domžale nastoupil český reprezentant Tomáš Kyzlink a potvrzoval, proč je klíčovou postavou slovinského celku. V první čtvrtině nastřílel devět bodů a hlavně jeho zásluhou hosté drželi v úvodní desetiminutovce s Nymburkem krok.

Ve druhé části se však k velmi dobře hrajícímu Sant-Roosovi začali přidávat Allen, Simpson či Vojtěch Hruban a český šampion začal soupeře přehrávat. Deseti body za sebou odskočil do vedení 29:18 a ještě do poločasu získal patnáctibodový náskok.

"Udělali jsme šňůru, utrhli je a pak jsme byli nahoře. Výhru jsme si hlídali a předvedli jsme koncentrovaný výkon," konstatoval Hruban. "Snadný jsme si zápas udělali tím, že jsme hráli celou dobu dobrou obranu a dokázali jsme jim vnutit náš rytmus hry. Potřebovali jsme hrát rychle a zlomit jejich chodící tempo," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Nymburk porazil v Lize mistrů Domžale o 30 bodů

Závěr exhibicí

Nymburku navíc vyšel i vstup do druhého poločasu. Rychle zvýšil náskok přes dvacet bodů a definitivně soupeře zlomil. Do problémů s fauly se navíc dostal Kyzlink a bez něj se soupeř v útoku těžko prosazoval. Výsledkem byly ztráty, které domácí trestali rychlými protiútoky, a poslední čtvrtina už byla spíše nymburskou exhibicí.

"Tomáš Kyzlink hrál velmi dobře. Je jejich nejlepší střelec, trefoval i těžké střely a jako jediný z jejich týmu odvedl slušný výkon," pochválil spoluhráče z národního týmu Hruban, který Kyzlinka i většinu zápasu bránil. "Slovinská liga už není to, co bývala, takže jsem čekal naši výhru, i když jsem nečekal, že to bude o tolik," dodal.

Kyzlink si říká o šanci v reprezentaci

Zatím se mu daří a s průměrem 13,3 bodu na utkání je v LM nejlepším střelcem Domžale a také nejvytíženějším hráčem. Kyzlink se svým výkonem připomněl trenérovi Nymburka a národního týmu Ronenu Ginzburgovi a zabojoval o to, aby příští rok dostal šanci na mistrovství Evropy. "O reprezentaci bojuji třetím rokem. Člověk o tom při zápase úplně nepřemýšlí, ale určitě jsem chtěl předvést co nejlepší výkon a ukázat, že si reprezentační dres zasloužím a že mohu hrát na vrcholové úrovni," řekl Kyzlink.

"Na Eurobasketu máme nejlepší skupinu a je tam velká šance, abychom postoupili a udělali další slušný výsledek. Udělám maximum pro to, abych se tam dostal, i když je kvalita na mém postu veliká," dodal.

Basketbalová Liga mistrů, skupina A - 7. kolo:

Nymburk - Domžale 85:55 (15:14, 35:22, 62:34)

Nejvíce bodů: Sant-Roos 16, Allen 14, Meier 13, Simpson 11, Hruban 10 - Kyzlink 16, Curry 13, Atanackovič 12. Fauly: 14:18. Trestné hody: 12/9 - 9/6. Trojky: 8:5. Doskoky: 36:34.

Banvit - Aarhus 99:82, Ironi Naharija - Frankfurt 75:54, Aris Soluň - Monako 62:65.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články