Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

El Clásico ovládl Real Madrid, Barcelonu porazil o rekordních 39 bodů

Barcelona - Jednoznačné výsledky přesahující sto bodů jsou letos díky Nymburku v české lize na denním pořádku. Velkolepé výhry se ale mohou udát i v Eurolize, a to dokonce při slavném El Clásicu. Basketbalisté Barcelony v osmém kole vůbec nestačili na Real Madrid, kterému podlehli vysoko 63:102. Madrid v Katalánsku nikdy předtím nezvítězil tak suverénně a díky rekordní výhře se posunul na druhé místo ve skupině. Tabulku vede CSKA Moskva, která porazila Zalgiris Kaunas.

Basketbalové El Clásico mezi Barcelonou a Realem Madrid
zdroj: ČTK autor: AA/ABACA

Pro Real Madrid to byl náročný týden. Ve středu vybojoval v Eurolize důležité a těsné vítězství 87:84 nad Panathinaikosem a v pátek je už čekalo španělské derby. Těžký program však hráči v bílém zvládli na jedničku. Proti Barceloně zářili v obraně a v útoku dávali koš za košem. Ofenzivu táhli především Sergio Llull s dvaceti body a sedmi asistencemi, Anthony Randolph a Jaycee Carroll.

Hosté zápasu dominovali od samotného úvodu a prakticky až do posledních sekund svůj náskok navyšovali. Domácím nepomohlo ani 23 bodů Tyrese Riceho a z domácí palubovky odcházeli s velkým výpraskem. Barcelona si tak po prohře s Milánem připsala na konto druhou porážku v řadě a v tabulce jí patří až 11. pozice.

Je nám líto, video expirovalo.
Real Madrid nedal Barceloně v Eurolize šanci

Pro Real Madrid to bylo naopak šesté vítězství z osmi zápasů, které bylo umocněno novým rekordem. Doposud nejvyšším vítězstvím Madridu v Barceloně bylo semifinále Final Four ze sezony 2013/14, kdy Madridští přehráli své soupeře o 38 bodů výsledkem 62:100. Nyní činí rozdíl ještě o bod více.

V čele ligy zůstává CSKA Moskva, který porazil Zalgiris Kaunas poměrem 95:86 a přidal sedmou výhru, kterou odčinil poslední zaváhání s istanbulskou Darussafakou. Její vítězné tažení však v městském drby zastavil Galatasaray, který zvítězil 85:81. Kolo pikantních zápasů uzavřelo řecké derby, ve kterém Olympiakos slavil těsnou výhru 79:77 nad Panathinaikosem.

Evropská liga basketbalistů - 8. kolo:

CSKA Moskva - Žalgiris Kaunas 95:86, Galatasaray Istanbul - Darüssafaka Istanbul 85:81 (za domácí Schilb 8 bodů, 4 doskoky, 5 asistencí), Panathinaikos Atény - Olympiakos Pireus 77:79, FC Barcelona - Real Madrid 63:102.

Zdroj
ČT sport, realmadrid.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články