Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Darüssafaka pokračuje ve výborném tažení, poprvé tak padl obhájce CSKA

Istanbul – Své jediné dva domácí tituly vyhrála před více než padesáti lety a ještě před dvěma lety hrála druhou tureckou ligu. Nyní ovšem istanbulská Darüssafaka porazila obhájce euroligového titulu CSKA Moskva na své palubovce 91:83 a připravila svého soupeře o neporazitelnost. V dresu istanbulského rivala Galatasaraye se zase představil Blake Schilb, který si připsal dvanáct bodů, jeho tým ale prohrál v Kaunasu 87:75.

Utkání Darüssafaka - CSKA Moskva
zdroj: AA/ABACA

Darüssafaka si momentálně užívá zlaté období od chvíle, kdy se jí ujal nový majitel, finanční skupina Dogus. V loňské sezoně doputovala až do semifinále turecké ligy a obdržela i divokou kartu v Eurolize. Letos už dokonce drží krok s nejsilnějšími – loňským a předloňským vítězem soutěže, CSKA a Realem Madrid, které ovládají čelo tabulky.

Právě ruského soupeře přivítala letos poprvé Darüssafaka na vlastní palubovce a přichystala mu první porážku sezony. Turecký celek do zápasu v zaplněné Volkswagen Areně vstoupil skvěle. Hned v první čtvrtině nasázel třicet bodů, a vypracoval si díky tomu dvanáctibodový náskok, který kontroloval prakticky celý zápas. Dvaceti body se v dresu Darüssafaky blýskl Američan James Anderson.

Další loňský semifinalista play-off turecké ligy Galatasaray se naopak v letošní sezoně notně trápí. Tým z Istanbulu, ve kterém působí i český reprezentant Blake Schilb, se potácí na dně tabulky Euroligy a zatím si připsal jediné vítězství, když v minulém kole těsně zdolal Olympiakos.

Nyní to v podání Galatasaraye nebylo o nic lepší. Na palubovce Žalgirisu Kaunas, který se letos v Eurolize rovněž spíš trápí, Galatasaray prohrál poměrně jasně 75:87, když mu hrubě nevyšla druhá čtvrtina. Blake Schilb alespoň patřil k nejlepším hráčům v dresu Galatasaraye, když si připsal dvanáct bodů, dva doskoky a tři asistence.

Je nám líto, video expirovalo.
Darüssafaka nečekaně zdolala i obhájce CSKA

Evropská liga basketbalistů - 7. kolo

Olympiakos Pireus - FC Barcelona 59:52, Žalgiris Kaunas - Galatasaray Istanbul 87:75 (za hosty Schilb 12 bodů, 2 doskoky, 3 asistence), Darüssafaka Istanbul - CSKA Moskva 91:83, Real Madrid - Panathinaikos Atény 87:84. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy