Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Panathinaikos málem promrhal vysoký náskok, Tel Aviv udolal v prodloužení

Atény – Čtvrteční zápasy šestého kola Euroligy přinesly dramatické boje na pěti palubovkách v pěti různých evropských zemích. Basketbalisté Panathinaikosu porazili Maccabi Tel Aviv 83:75 po prodloužení. Čtvrtou výhru řeckého celku v nejprestižnější evropské soutěži režíroval Chris Singleton. Šestadvacetiletý Američan si v zápase připsal šestadvacet bodů.

Panathinaikos Atény - Maccabi Tel Aviv
zdroj: ČTK/ABACA

Ještě ve třetí čtvrtině to vypadalo na jasný zápas pro domácí. V burácející hale vedli o 16 bodů, šest minut před koncem ještě o dvanáct. Nakonec se ale museli strachovat o vítězství, po famózní bodové šňůře Izraelců srovnávali deset sekund před koncem základní hrací doby.

V prodloužení se Panathinaikos od svého soupeře opět odpoutal, a v domácí hale tak zůstává i nadále neporažený.

Je nám líto, video expirovalo.
Panathinaikos udolal Maccabi Tel Aviv

I v ostatních čtyřech zápasech vítězily domácí celky. Kazaň otočila na svou stranu vývoj duelu až v poslední části a vyhrála nad Crvenou Zvezdou Bělehrad 65:62. Těsný souboj viděli také diváci v Istanbulu. Tamní Darüssafaka udolala německý Bamberg i díky 23 bodům Keitha Langforda 72:70.

Milán v otevřeném utkání přestřílel Anadolu Efes Istanbul 105:92 a Barcelona předčila Žalgiris Kaunas 92:86. Litevcům nestačil skvělý výkon šestadvacetibodového Brocka Motuma, který byl stoprocentní ve střelbě za dva body a minul jen jeden z tříbodových pokusů.

Výsledky 6. kola Evropské ligy basketbalistů

Unics Kazaň - Crvena Zvezda Bělehrad 65:62, Darüssafaka Istanbul - Bamberg 72:70, Panathinaikos Atény - Maccabi Tel Aviv 83:75 po prodl., Milán - Anadolu Efes Istanbul 105:92, FC Barcelona - Žalgiris Kaunas 92:86.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články