Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Basketbalisté Pardubic si zkomplikovali postup, vyhrály hráčky Nymburka

Nikósie - Basketbalisté Pardubic podlehli APOELu Nikósie 90:99 a nevyužili tak šanci předčasně si zajistit postup ze základní skupiny Poháru FIBA Europe. Pardubičtí si postupové boje hodně zkomplikovali, jelikož mají dvě kola před koncem s kyperským soupeřem shodně po dvou výhrách. Dařilo se naopak basketbalistkám Nymburku, které porazily italskou Ragusu.

K jistotě postupu tak zřejmě budou muset Pardubičtí vyhrát oba zbývající zápasy včetně duelu s lídrem skupiny Minskem. Jinak budou muset čekat, zda se vejdou mezi postupující z třetích míst.

Východočeši na Kypru doplatili na to, že neuhlídali domácí střelbu za tři body. Celkem dostali 15 trojek, z toho sedm jich dal Murphy Burnatowski, který byl s 32 body nejlepším střelcem utkání. Pardubicím, kterým chyběli Dušan Pandula, Lukáš Kotas a Dominez Burnett, nepomohlo ani 23 bodů a devět asistencí Lamba Autreyho.

Hráčky Nymburku vyhrály nad italskou Ragusou

Basketbalistky Nymburku zvítězily ve třetím Poháru FIBA v Itálii nad Ragusou 52:50. V čele tabulky skupiny E je nyní trojice celků s pěti body, vedle Ragusy a českých vicemistryň dvakrát vyhrál také francouzský tým Nantes.

K výhře dovedly Nymburk především autorka 11 bodů Sonia Ursuová a Talisia Udoděnková, která nastřílela deset bodů. Obě také výborně doskakovaly. Středočeskému týmu přitom nevyšly sudé čtvrtiny. V druhé desetiminutovce dal pouze šest bodů, v závěrečné jen pět. Přesto těsné vítězství udržel.

Evropský pohár FIBA basketbalistů, skupina J - 4. kolo:

Apoel Nikósie - BK Pardubice 99:90 (26:18, 57:45, 75:66) Nejvíce bodů: Burnatowski 32, Wright 26, Bussey 18, Brown 10 - Autrey 23, Švrdlík 19, Škranc a Potoček po 14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články