Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Durant poprvé nastoupil proti Oklahomě a bývalý klub potupil 39 body

Oakland - Kevin Durant očividně netrpí přehnanou nostalgií. V prvním utkání proti svému bývalému klubu Oklahoma City nasázel 39 bodů a pomohl Golden State Warriors k pohodlnému vítězství 122:96. Hosté padli poprvé v sezoně a jediným neporaženým celkem v NBA tak zůstávají obhájci titulu Cleveland Cavaliers, kteří porazili Boston 128:122

Kevin Durant
zdroj: ČTK/AP/Ben Margot

Hráči Thunder byli proti novému týmu své bývalé opory nažhavení a v 9. minutě vedli už 29:19, ještě do konce první části však Warriors dotáhl na dostřel devíti body v řadě právě Durant. Ten ve druhé čtvrtině přidal dalších 16 bodů a domácí v poločase vedli 68:43. Dvojnásobný olympijský vítěz nakonec nasbíral 39 bodů a sedm doskoků.

V průběhu utkání se někteří hráči Oklahomy snažili Duranta rozhodit alespoň slovně. Nejaktivnější v tomto ohledu byl Enes Kanter, který na bývalého spoluhráče pokřikoval i z lavičky. "Mluvil na mě, ale kolik minut vůbec odehrál?" odbyl to po utkání Durant.

Russell Westbrook v očekávaném duelu proměnil jen čtyři z 15 střel z pole a k 20 bodům a deseti asistencím přidal i šest ztrát. Jednou se mu podařilo zblokovat Durantovu střelu, jeho bývalé oklahomské "dvojče" mu to však později oplatilo.

Cleveland dál jede na vítězné vlně

Boston na hřišti Clevelandu stáhl v poslední čtvrtině šestnáctibodové manko na rozdíl šesti bodů. Na obrat ale Celtics nedosáhli, protože Cavaliers byli v závěru neomylní při trestných hodech - za poslední čtyři minuty proměnili všech deset.

LeBron James se na páté výhře Clevelandu v sezoně podílel 30 body, 12 asistencemi a sedmi doskoky. Kevin Love přidal 26 a Kyrie Irving 23 bodů. Celtics na druhé straně nestačilo 30 bodů Isaiaha Thomase.

V nejvyrovnanějším utkání čtvrtečního programu Denver zvítězil nad Minnesotou 102:99. Domácí měli v poslední minutě šanci na srovnání, ale z trojky neuspěl Tyus Jones ani Nemanja Bjelica. Nejlepším střelcem zápasu byl s 32 body Karl-Anthony Towns z poraženého týmu.

Orlando vyhrálo nad Sacramentem 102:94, Evan Fournier k tomu pomohl 29 body. Hostům nestačilo 33 bodů DeMarcuse Cousinse. 

Je nám líto, video expirovalo.
Milwaukee si v NBA poradilo s Indianou

Výsledky NBA

Cleveland - Boston 128:122, Golden State - Oklahoma City 122:96, Milwaukee - Indiana 125:107, Minnesota - Denver 99:102, Orlando - Sacramento 102:94

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články