Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Cleveland po prstenové slávě zvítězil, Warriors na úvod zaváhali

New York – NBA začala tradičním slavnostním ceremoniálem, během něhož hráči Clevelandu dostali prsteny pro šampiony minulého ročníku. Obhájce titulu své fanoušky nezklamal a 71. ročník nejslavnější basketbalové soutěže světa odstartoval přesvědčivým vítězstvím 117:88 nad New York Knicks. Naopak nedařilo se dalšímu z favoritů Golden State Warriors, kteří podlehli San Antoniu 100:129.

Cleveland Cavaliers - New York Knicks
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Hráči Cavaliers sledovali, jak byla pod strop haly Quicken Loans Arena vyvěšena vlajka na počest prvního titulu ve více než čtyřicetileté historii klubu. Start sezony obzvláště zachutnal LeBronu Jamesovi, který zaznamenal poprvé v kariéře v úvodním duelu ceněný triple double, celkově už 43. v kariéře. Domácí tahoun k 19 bodům přidal 11 doskoků a 14 asistencí.

Svěřenci kouče Tyronna Loua se do vedení dostali poprvé na konci šesté minuty a od té doby celkem v poklidu kráčeli za vítězstvím. Jamesovi zdatně sekundoval Kevin Love s double double za 23 bodů a 12 doskoků. Nejlepším střelcem utkání byl rozehrávač Kyrie Irving, autor 29 bodů.

"Jsem šťastný za to, že jsem součástí takových oslav, jaké jsme tu dnes večer měli. Vím, odkud jsem, takže tohle je pro mě opravdu obrovská odměna. Jsem rád, že jsme takové chvíle mohli s fanoušky a spoluhráči zažít. Bylo to prostě mimořádné, takové večery rozhodně neberu jako samozřejmost," řekl po zápase rodák z nedalekého Akronu James.

V létě přebudovaný newyorský tým pod vedením trenéra Jeffa Hornaceka držel zejména v první čtvrtině ve hře Carmelo Anthony, který v ní zaznamenal 13 ze svých celkových 19 bodů. Ještě ve druhé části se dokázali Knicks na soupeře dotáhnout a srovnali stav na 41:41, na víc už se ale nezmohli. Bývalý nejužitečnější hráč ligy Derrick Rose dal při své premiéře v newyorském dresu 17 bodů.

Je nám líto, video expirovalo.
Cleveland převzal prsteny pro mistry NBA a na úvod zdolal New York

Domácí prohru museli hned na úvod sezony skousnout poražení finalisté předchozího ročníku Golden State. O vítězství hostujícího San Antonia 129:100 se 35 body zasloužil Kawhi Leonard, což je jeho nový osobní rekord. Warriors táhl při svém debutu Kevin Durant s 27 body a už tradičně Stephen Curry, autor 26 bodů.

 Portland díky zvládnuté koncovce otočil v závěrečných třech minutách utkání s Utahem a vyhrál 113:104. Devětatřiceti body se za Trail Blazers blýskl Damian Lillard.

Výsledky NBA

Cleveland - New York 117:88, Golden State - San Antonio 100:129, Portland - Utah 113:104.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články