Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Real v repríze finále z roku 2014 zdolal Maccabi, Bamberg si poradil s Kazaní

Tel Aviv - Čtyři týmy jsou stoprocentní po dvou zápasech nového ročníku basketbalové Euroligy. Mezi nimi i obhájci titulu z CSKA Moskva a také hráči Realu Madrid. Real si v repríze finálového souboje z roku 2014 poradil s těžkým prostředím palubovky Maccabi Tel Aviv a ovládl zápas 89:82. Po úvodní prohře zabral také Bamberg, německý mistr zdolal Kazaň 89:86.

Je nám líto, video expirovalo.
Real si poradil s Maccabi, Bamberg zase s Kazaní

Real šel za vítězstvím nad izraelským mistrem hned od začátku a první polovinu zápasu ovládl o třináct bodů. Po přestávce se ale Maccabi zvedlo a šestnácti body v řadě zcela otočilo průběh utkání. Jenže euroligoví šampioni z roku 2015 se nenechali zahanbit a ještě do konce třetí čtvrtiny zase strhli vedení na svou stranu a skóre bylo 62:57.

V poslední části zápasu už španělský celek náskok kontroloval a byť Maccabi se ještě dostalo na rozdíl tří bodů, závěr už Real zcela opanoval a nakonec slavil druhé vítězství v novém ročníku nejprestižnější evropské basketbalové soutěže.

Stejně jako Real má na svém kontě dvě výhry v Eurolize i Milán, který si těsně poradil s istanbulskou Darüssafakou 81:80, naopak Anadolu Efes, další turecký celek, si stejně jako Kazaň připsal druhou porážku. Ruský klub po úvodní prohře s Barcelonou padl i na palubovce Bambergu, který zvítězil 89:86. Stoprocentně úspěšní jsou basketbalisté CSKA Moskva. Obhájci euroligového prvenství zvítězili nad Panathinaikosem 78:73.

Evropská liga basketbalistů - 2. kolo

Olympiakos Pireus - Anadolu Efes Istanbul 90:66, Bamberg - Unics Kazaň 89:86, Maccabi Tel Aviv - Real Madrid 82:89, Darüssafaka Istanbul - Milán 80:81.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy