Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Satoranský: Individuálně máme ještě silnější tým než loni

Praha – Česká hvězda Tomáš Satoranský je přesvědčený, že český basketbalový tým je letos ještě silnější než loni, kdy vybojoval sedmé místo na mistrovství Evropy. Rozehrávač Barcelony věří, že se mužstvu podaří kvalifikovat na olympiádu do Ria de Janeiro, zároveň ale ví, že cesta pod kruhy nebude jednoduchá. Přípravný zápas s Tuniskem sledujte od 18:00 na ČT sport nebo na našem webu.

Satoranský v dresu České republiky
zdroj: ČTK autor: Michel Spingler

"Hodně lidí nás už vidí ve finále kvalifikace proti Srbsku, ale nejprve se tam musíme dostat. Náročný bude už první zápas s Lotyšskem, s Japonci to nebude o moc lehčí. Pak ještě semifinále. Byla by chyba, kdybychom se už viděli ve finále," prohlásil Satoranský.

"Lotyše známe dobře z loňska a jejich sestava se moc nezměnila. Je to ale i tak těžký soupeř. A u Japonců člověk nikdy neví. Jejich basketbal je tak atypický, na to se těžko připravuje," řekl o soupeřích v základní skupině.

Naději mu ale dává to, jaké výkony předváděli reprezentanti v průběhu sezony. "Individuálně jsme určitě silnější než loni. Teď jde o to, jak se nám to povede spojit, abychom hráli dobře jako tým, jako se to povedlo loni. Stihneme jen pár tréninků, bude to náročné. Ale individuálně jsme se určitě všichni posunuli," řekl Satoranský.

Barcelonu k titulu nedovedl

Sám se k týmu připojil až dnes, jelikož ještě minulý týden hrál s Barcelonou finále španělské ligy. To však vyhrál Real Madrid.

"Byla to frustrující sezona. Když bojujete až do konce a nevyjde to, tak je tam velké zklamání. Play-off jsem navíc hrál v nejlepší formě. To jen přispívá k tomu, že je to zklamání o to větší, a přemýšlím, proč to nestačilo. Ale pomáhá mi rychlý přesun k reprezentaci," připustil Satoranský, že mu dobrá atmosféra v národním týmu pomáhá zapomenout na zklamání.

"Teď převažují super pocity z toho, že jsem tu zase s kluky a že máme před sebou turnaj, na kterém můžeme udělat obrovský úspěch," dodal.

Washington ho láká do NBA

Ještě před sobotním odjezdem do Bělehradu čekají český výběr v Praze dva zápasy s Tuniskem a jeden s Mexikem. "Samozřejmě je to zvláštní tím, jak jsme přijeli na poslední chvíli. Proto tyto zápasy budou hlavně o sehrání. Nečekám, že to bude krásný basketbal, ale musíme toho využít maximálně, abychom se vyladili na Lotyšsko," řekl Satoranský. "Těžit můžeme z toho, že spolu hrajeme čtyři roky, trenér se nezměnil, takže systém máme zažitý. Teď je třeba si to jen oživit," dodal.

Ačkoli v Barceloně má podepsaný dlouhodobý kontrakt, v létě bude řešit svou budoucnost, jelikož ho údajně láká do NBA Washington. Před kvalifikací se tím ale nechce vůbec zatěžovat. "Teď to nemá smysl řešit. Není na to čas. Musíme věnovat všechno úsilí tomu, abychom se co nejlépe připravili na kvalifikaci. Budoucnost budu řešit pak," prohlásil Satoranský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články