Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Nymburk potřetí deklasoval Děčín a získal třináctý titul v řadě

Nymburk - Basketbalisté Děčína sice vyhráli bitvu s příušnicemi, na palubovce ale už tak úspěšní nebyli. Nymburk jim i ve třetím finálovém zápase nedal šanci a rozdílem třídy si po výsledku 102:53 dokráčel pro zasloužený třináctý titul v NBL. Domácí hráči tak potvrdili tak svou dominanci v NBL, kde v letošní sezoně prohráli jediné utkání a celkově jen dva z posledních 108 duelů. Nejužitečnějším hráčem finále byl zvolen Vojtěch Hruban.

Třináctý mistrovský titul v řadě pro basketbalisty Nymburka
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"To bylo pro mě překvapení. Byli i jiní kandidáti. Chasson Randle na tom byl statisticky asi lépe. Jsem za to každopádně rád, ale bylo to překvapivé," prohlásil Hruban. "Sice je to 13. titul, ale to nemůže omrzet. Vždy je krásné zakončit sezonu vítězně. Navíc naši cizinci ještě žádný titul neměli, takže na nich bylo vidět, že teď asi budou oslavy v jejich režii," dodal.

Děčín celé finále odehrál bez některých klíčových opor, které se potýkaly s příušnicemi. V osmi hráčích neměli Severočeši proti Nymburku v plné síle šanci. Bojovali sice ze všech sil a kupředu je hnali i výborní fanoušci, přesto Nymburk ovládl všechna tři finálová utkání rozdílem třídy a boj o titul připomínal souboj kočky s myší.

"Mrzí nás, že jsme nemohli být Nymburku důstojnějším soupeřem," řekl generální manažer Děčína Lukáš Houser. "Každý ví, že obhajovat je mnohem těžší. Zvlášť když jsme omladili a nebyli jsme favoritem na finále. Jsme rádi, že jsme to zaslouženě zvládli. Škoda jen, že jsme ve finále postrádali čtyři klíčové hráče. Ale i kdybychom byli kompletní, tak by to bylo těžké," připustil trenér Pavel Budínský.

Staronový šampion si ziskem titulu zajistil start v hlavní fázi premiérového ročníku Ligy mistrů FIBA. "Těšíme se, že budeme hrát takovou soutěž. Vypadá velmi nadějně a kvalitně. Ať už se týká soupeřů, tak i ekonomiky. Dává nám to jistotu prize money. Velká bude i prestiž," míní člen představenství Nymburku Ondřej Šimeček.

Na konci zápasu slavily oba celky

Nymburk chtěl o titulu rychle rozhodnout a už v první čtvrtině nastřílel 35 bodů. Téměř každý jeho útok končil košem a Děčínu se nedařilo soupeře přibrzdit. Domácí tak už v 15. minutě vedli o třicet bodů a o vítězi nebylo pochyb.

Děčín se však nevzdával a bojovným výkonem ve druhé půli na chvíli přibrzdil ofenzivní smršť domácích. Pomáhali mu i fanoušci pokřikem: "Tak jsme druzí, no a  co". Trenér Pavel Budínský dával i hodně prostoru mladým hráčům, pro které šlo o velkou zkušenost měřit se s hráči Nymburku v jejich vrcholné formě.

Nymburk pak i trochu polevil a hrál spíše pro diváky. Poslední minuta už se nesla v roli oslav a gratulací. Slavily oba celky a děčínští fanoušci děkovali svým hráčům za celou sezonu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články