Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Kvůli příušnicím mohou basketbalisté Nymburka vyhrát NBL bez boje

Nymburk - Letošní finále basketbalové NBL by mohlo po jediném utkání předčasně skončit. Důvodem jsou příušnice, které postihly kádr Děčína. Jeho hráči půjdou ve čtvrtek ráno na krevní testy, a pokud hygienik nařídí karanténu, zbývající zápasy finále by zřejmě byly zrušeny.

Nymburk - Děčín
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Kvůli nemoci se málem nehrálo už úvodní finále, ve kterém Nymburk deklasoval oslabený Děčín 109:46. "Dopoledne už jsem zápas rušil s tím, že se začne až v pátek a bude se hrát jen na dva zápasy. Ale pak se ukázalo, že hráči Nymburka jsou proti příušnicím očkovaní, a tak se hrálo," prozradil sportovní ředitel soutěže Zdeněk Ringsmuth.

Nadále však panuje obava, aby se nákaza v kabině Válečníků nešířila. Zatím se nemoc týká jen Roberta Landy a Nathana Cartera. "Dnes si ale během utkání stěžoval na bolest za uchem i Tomáš Vyoral. Uvidíme. Ve čtvrtek ráno jdeme všichni na krevní testy a ty určí, kdo je infikovaný. Je to mrzutá situace, kterou ale bohužel nemůžeme ovlivnit," uvedl trenér Děčína Pavel Budínský.

Hlavní slovo tak zřejmě bude mít okresní hygienik. "Hráči Děčína jdou na krev a pak budu informován, jak to vypadá dál. Když tam budou problémy, tak se to bude řešit. Pokud by okresní hygienik vyhlásil karanténu, tak by asi finálová série byla zrušena a vítěz by byl oznámen na základě výsledků základní části," dodal Ringsmuth. To by znamenalo třináctý titul v řadě pro Nymburk.

V ohrožení je tak i páteční zápas v Děčíně, který se má hrát na zimním stadionu a na němž se očekává návštěva k pěti tisícům fanoušků. "Prodej vstupenek běží, všichni se na ten zápas těšíme a moc ho chceme hrát. Děláme maximum pro to, aby se hrálo, ale nedokážeme všechno ovlivnit," prohlásil Budínský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články