Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Finále? Pořád tomu nevěřím, radoval se Veselý po postupu Fenerbahce

Berlín – Jiří Zídek, Luboš Bartoň a nyní Jan Veselý. Tři čeští basketbalisté, kterým se povedlo postoupit do finále Evropské ligy. První dva to proměnili v zisk druhé nejcennější klubové trofeje na světě, třetí se o to nyní pokusí s Fenerbahce Istanbul. Chvílemi se však v semifinále s Vitórií obával, zda mu už potřetí za sebou nezůstanou finálové brány zavřeny. Nakonec sám 14 body přispěl k tomu, že se mu konečně otevřely výhrou 88:77 v prodloužení.

Sport
zdroj: ČT4

"Já tomu pořád nevěřím. Samozřejmě jsem rád. Dvakrát jsem vypadl v semifinále, teď budu konečně hrát finále. Moc se na to těším," řekl Veselý, který v roce 2010 vypadl v semifinále s Partizanem Bělehrad a loni s Fenerbahce.

I tentokrát měl namále, protože Fenerbahce ještě padesát vteřin před koncem normální hrací doby prohrávalo o čtyři body. "Koncovku jsem neprožíval dobře. V některých chvílích už jsem moc nevěřil, ale to byly jen momenty. Klíčové bylo, že jsme bojovali až do konce a nevzdali jsme se. To rozhodlo," dodal.

Sám sehrál důležitou roli, když v polovině poslední čtvrtiny šesti body v řadě smazal sedmibodové vedení soupeře. "To ani nevím. Já dlouho seděl na lavičce a snažil jsem se být co nejlépe připravený, abych do toho dal všechno, až vlezu na hřiště. A vyšlo to. Jen jsem si dělal svou práci," řekl skromně.

Vitória byla Fenerbahce vyrovnaným soupeřem, a to především dvojice Darius Adams a Joannis Burusis, která hrála ve velké formě. Řecký pivot dělal problémy i defenzivně velmi silným Veselému s Ekpem Udohem. "Hrál skvělý zápas. Je to vynikající hráč a využije každou možnost ke střele. A dával i z těžkých pozic," chválil protihráče Veselý. "V některých chvílích jsme nedělali to, co jsme si na ně připravili, a to nás mohlo stát zápas. Ale v prodloužení už jsme to plnili a postoupili," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý pomohl svému Fenerbahce do finále Euroligy

Veselý k atmosféře: Berlín? Spíš Istanbul

Fenerbahce k postupu pomohli i fanoušci, kteří vytvořili svému týmu domácí prostředí. "Hráli jsme v Berlíně, ale bylo to spíš jak v Istanbulu. Jsem šťastný za tým i za fanoušky, kteří nás takhle podporují celou sezonu," prohlásil český pivot, který během utkání několikrát plnil roli hlavního kotelníka a burcoval ochozy k ještě větší podpoře. "Až ukončím kariéru, asi budu ten bubeník, co řídí kotel," usmíval se Veselý. "Mně to hodně pomáhá, když burcuji fanoušky. Vyhecuje mě to. Na můj vkus byli docela ticho, tak jsem je potřeboval dostat do varu," vysvětlil.

K vysněnému titulu nyní Veselému chybí ještě jeden, ovšem nelehký krok. Ve finále musí Fenerbahce porazit nejbohatší tým Evropy CSKA Moskva, který v druhém semifinále porazil Lokomotiv Kubáň Krasnodar 88:81.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články