Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Veselý před Final Four: Být nejzkušenější v šestadvaceti, to je co říct

Berlín - Je prvním českým basketbalistou, jenž takové ocenění obdržel. Jan Veselý v Berlíně převzal cenu pro člena ideální sestavy sezony v Eurolize. Pivot Fenerbahce Istanbul byl blízko i ocenění pro nejužitečnějšího hráče. Více jej ale zajímá úspěch týmu, který bude o víkendu usilovat o vítězství ve Final Four nejprestižnější evropské basketbalové soutěže. A Jan Veselý doufá, že napotřetí se titulu konečně dočká.

Sport
zdroj: ČT4

Na berlínském Alexanderplatzu stál vedle dalších největších hvězd evropského basketbalu Nandem De Colem, Milošem Teodosičem, Malcolmem Delaneyem a Ioannisem Burusisem. Jakkoliv si ale užíval individuální ocenění, Veselého zajímá především týmový úspěch a věří, že po třech letech v Istanbulu se dočká triumfu v nejprestižnější evropské soutěži.

"Je to samozřejmě super, každé ocenění potěší, ale naše práce ještě není hotová. Zbývají ještě dva zápasy, takže na ně musíme být připravení. Nic jiného teď neřeším," prohlásil Veselý.

Veselý měl ze všech oceněných největší ohlas z publika a po tiskové konferenci rozdal nejvíce rozhovorů. I moderátor ceremoniálu uznal, že by Veselý mohl bojovat i o cenu MVP, kdyby ho pro závěr osmifinále a následné čtvrtfinále nevyřadilo ze hry zranění.

"Nevadí mi, že jsem kvůli tomu nemohl bojovat o toto ocenění. Důležité je získat trofej. O to se nyní pokusím," řekl. Připustil ale, že šestitýdenní zranění bylo náročné na jeho psychiku. "Není jednoduché jen sledovat kluky a ani nemít šanci zasáhnout do hry a pomoci jim. Bylo to těžkých šest týdnů, ale dokázal jsem se vrátit, už mě nic nebolí a mám velkou chuť na basket," prohlásil ostravský rodák.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý: Bylo to těžkých šest týdnů, ale cítím se super

V pátek nastoupí už do svého třetího Final Four Euroligy, kde byl v roce 2010 s Partizanem Bělehrad a loni s Fenerbahce. Na výhru ale zatím čeká. "Věřím, že letos už to dokážeme. Byl jsem tu dvakrát a dvakrát jsem vypadl v semifinále. Musíme zůstat soustředění po celých 40 minut a hrát do posledních vteřin. Je to o malých detailech, které rozhodují," uvědomuje si Veselý, který je v tomto směru jedním z nejzkušenějších hráčů Fenerbahce.

"Nejzkušenější v šestadvaceti letech, to je co říct. Ale každá zkušenost je super, snažím se týmu říct, že je to vše o koncentraci. Tady, v téhle fázi, už talent nevítězí. Tady se hraje na čtyřicet minut a musí se hrát až do konce," zopakoval.

Tým je podle něj letos na Final Four připravenější. "Minulý rok se slavilo v Turecku ještě předtím, než jsme odjeli, takže tlak tam byl. Teď už to všichni berou jako samozřejmost, že se jde na Final Four, což nám v podstatě sundává tlak ze zad. To je dobře. Přijeli jsme hrát dobré zápasy," dodal.

V semifinále na Fenerbahce čeká španělská Vitória s nepříjemným řeckým pivotem Ioannisem Burusisem. "Bude to těžké, ale připravujeme se na to utkání dlouho. Oni ukazovali celou sezonu, že umí hrát dobrý basket, a zásluhou toho jsou tady. Nesmíme je podcenit. Burusis je neskutečný hráč. Má úžasnou sezonu. Bude těžké proti němu hrát, ale my jsme připravení a dáme do toho maximum," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články