Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Cleveland je krok od postupu, San Antonio znovu vede nad Oklahomou

New York - Basketbalisté Clevelandu otočili v poslední čtvrtině zápas play-off s Atlantou, po výhře 121:108 vedou v sérii 3:0 a jediné vítězství je dělí od postupu do finále Východní konference NBA. San Antonio v pátek oplatilo Oklahomě předchozí porážku a po vítězství 100:96 vede na zápasy 2:1.

Utkání Atlanta - Cleveland
zdroj: ZUMA autor: Curtis Compton

Atlanta po debaklu ve druhém utkání podala v domácím prostředí mnohem lepší výkon. Druhou čtvrtinu Hawks vyhráli o jedenáct bodů, ještě osm minut před koncem vedli 103:99, ale poslední část zápasu nakonec prohráli 17:36. Clevelandu v play-off podlehli pojedenácté za sebou.

Domácí přitom solidně bránili soupeřovo "velké trio", LeBron James a Kyrie Irving dali po 24 bodech a Kevin Love 21. S čím ale Hawks nepočítali, byl životní výkon Channinga Frye, který si vylepšil osobní rekord v play-off na 27 bodů a trefil sedm z devíti trojek. "Přivedli jsme sem Channinga, aby střílel, střílel a střílel. Musel jsem mu říct, ať přestane přihrávat, že to mu moc nejde, a začne pálit," pochválil spoluhráče James.

Cavaliers navázali na rekordních 25 trojek z předchozího zápasu, tentokrát dali jen o čtyři méně. Domácí Al Horford podal s 24 body nejlepší výkon v sérii, hodně se snažil i autor 18 bodů Kyle Korver, ale ani to Atlantě nestačilo. "Teď už bojujeme v play-off o přežití. V příštím zápase musíme zase udělat nějaké změny, protože to, co jsme dělali doteď, opravdu nefunguje," povzdechl si Horford.

Oklahoma v duelu se San Antoniem od začátku dotahovala. V úvodu druhé čtvrtiny vedli hosté o 15 bodů, v poločase už jen o pět, ale do vedení se domácí ne a ne dostat. Poslední šanci měli 18 sekund před koncem, kdy byl rozdíl jen dvoubodový, jenže souboj pod košem vyhrál Kawhi Leonard a Tony Parker z šestek rozhodl.

Leonard nastřílel za vítěze 31 bodů a připsal si 11 doskoků, LaMarcus Aldridge přidal 24 bodů a Parker 18. Russell Westbrook dal za Oklahomu rovněž 31 bodů, ale proměnil jen deset z 31 střel. "Minul jsem střely, které běžně dávám. Beru to na sebe, moc jsem střílel. Musím lépe hledat spoluhráče a vytvářet jim pozice," řekl Westbrook.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články