Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Veselého vynesla skvělá forma až do ideální sestavy Euroligy

Barcelona - Jan Veselý byl jako první český basketbalista v historii zařazen do ideální sestavy Evropské ligy. Spolu s pivotem Fenerbahce se v nejlepší pětce objevili Malcolm Delaney (Krasnodar), Ioannis Burusis (Vitória) a hvězdná dvojice Nando de Colo, Miloš Teodosič z CSKA Moskva.

Jan Veselý
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Pětadvacetiletý Veselý patří k lídrům Fenerbahce a prožívá nejvydařenější sezonu v kariéře. V lednu byl zvolen nejužitečnějším hráčem měsíce v Eurolize a mnoho odborníků ho označovalo za jednoho z favoritů na cenu pro hráče sezony.

Se sedmi doskoky na utkání mu patří třetí místo v soutěži. Sedmý je v blocích a devátý v indexu užitečnosti. Průměrně dával 12 bodů za zápas.

V březnu však českého pivota přibrzdilo zranění achilovky, kvůli kterému přišel o závěr osmifinálové skupiny a o celé čtvrtfinále s obhájcem titulu Realem Madrid. Nyní už je zdravý a měl by pomoci Fenerbahce příští týden na Final Four v Berlíně bojovat o euroligový titul.

Do druhé sestavy sezony se dostali jeho spoluhráči z Fenerbahce Ekpe Udoh a Luigi Datome, Quincy Miller z Crvené zvezdy Bělehrad, Anthony Randolph z Krasnodaru a Gustavo Ayón z Realu. Nedostalo se tak na druhého Čecha v soutěži Tomáše Satoranského, který byl tahounem Barcelony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články