Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Nymburk podlehl Chimki, o vyhnutí se CSKA bude bojovat s Nižnim Novgorodem

Nymburk - Basketbalisté Nymburku ve VTB lize těsně podlehli doma Chimki Moskva 90:94. Nad euroligovým celkem většinu zápasu vedli, ale prohráli koncovku. V tabulce mají šestnáct výher stejně jako Nižnij Novgorod, se kterým se v závěrečném kole utkají o sedmou příčku. Aby se Nymburk ve čtvrtfinále vyhnul vítězi základní části CSKA Moskva, potřebuje nad Novgorodem vyhrát. 

První vzájemný zápas na podzim v Moskvě prohrál Nymburk o 52 bodů, tentokrát však proti velkému favoritovi předvedl dobrý výkon. Za poločas nastřílel 51 bodů a získal až sedmnáctibodové vedení, jenže Chimki ve druhé půli ukázalo svou kvalitu.

Nymburku se proti zlepšené obraně přestalo dařit v útoku, naopak se rozstřílel ruský reprezentant Alexej Šved a Chimki se ještě ve třetí čtvrtině ujalo vedení. Český šampion se nevzdal a až do koncovky sváděl s favoritem bojujícím o čtvrtou příčku znamenající výhodu domácího prostředí pro play-off vyrovnanou bitvu.

Dvě minuty před koncem se po trojce výborně hrajícího Vojtěcha Hrubana ujal vedení, jenže Tyrese Rice kontroval dvěma trojkami. Chimki odskočilo na pět bodů a náskok už nepustilo.

Nymburk - Chimki Moskva 90:94 (24:25, 51:38, 66:68)

Nejvíce bodů: Hruban 18, Vaughn a Sant-Roos po 13, Dixon 12 - Rice 31, Šved 25, Koponen 10. Fauly: 24:23. Trestné hody: 21/15 - 26/14. Trojky: 7:16. Doskoky: 35:40. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články