Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Basketbalistky Nymburka zdolaly Hradec a poprvé si zahrají finále

Praha - Basketbalistky Nymburka jsou poprvé v klubové historii v ligovém finále. Ve třetím semifinále ŽBL doma porazily Hradec Králové 71:65 a sérii nad obhájkyněmi stříbra vyhrály 3:0. V boji o titul vyzvou mistrovský USK Praha, který po vítězství 83:57 rovněž ukončil sérii s Trutnovem v nejkratším možném termínu.

Nymburk si po loňském čtvrtém místě zahraje o titul. Proti Hradci potvrdil roli papírového favorita a porazil Lvice i pošesté v sezoně včetně pohárového finále. V sezoně má na kontě stále jedinou ligovou prohru s USK Praha.

Po vyrovnaném úvodu třetího semifinále se domácímu týmu povedlo získat v úvodu druhé půle čtrnáctibodový náskok (49:35). V posledním hracím období se soupeř přiblížil na jediný bod, ale obrat nedokonal. Středočešky měly jasnou podkošovou převahu (doskoky 52:35), jednou z hlavních opor byla litevská pivotka Eglé Šikšniutéová, autorka 14 bodů a 10 doskoků. USK ve třetím utkání s Trutnovem zvítězil nejmenším rozdílem v sérii, v průměru ale každý zápas vyhrál skoro o 35 bodů.

Na postupové výhře se bodově podílelo 10 z 11 hráček, Kateřina Elhotová a Marta Xargayová daly po 14 bodech. Pro mistrovský celek byla série přípravou na start ve finálovém turnaji Evropské ligy, ve kterém bude o příštím víkendu v Istanbulu rovněž obhajovat titul. Ligové finále začne podle rozpisu až po něm, 19. dubna.

Semifinále play-off basketbalové ligy žen:

Nymburk - Hradec Králové 71:65 (14:13, 43:35, 56:52) Nejvíce bodů: Šikšniutéová 14, Bortelová a Taylorová po 12 - Stará 17, Zavázalová 9, Kuthanová a Buraová po 8. Konečný stav série: 3:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články