Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Jako poslední prošli do play-off basketbalisté Svitav

Praha - Basketbalisté Svitav doplnili sestavu týmů pro play-off NBL. Na poslední postupové místo se protlačili po domácím vítězství 84:73 nad Děčínem, po němž Ostravě nestačila k udržení osmé příčky ani výhra 68:66 nad USK Praha. Při bodové shodě rozhodla ve prospěch Východočechů lepší vzájemná bilance (3:1).

Svitavy prošly do play-off poprvé v historii. Ke klíčové výhře Turů nad oslabeným Děčínem pomohl 34 body univerzál Evan John Bruinsma. Takový výkon už americký univerzál předvedl v sezoně podruhé, více bodů v jednom utkání dal v tomto ročníku NBL jen ostravský Petr Bohačík (36).

Svitavy budou v play-off prvním soupeřem mistrovského Nymburka, který zakončil základní část výhrou 98:85 v Kolíně. Další dvojice tvoří Děčín s USK Praha, Prostějov s Kolínem a Opava s Pardubicemi.

Poslední dva jmenované týmy ještě v závěrečném kole hrály o to, kdo sérii začne na domácím hřišti, a protože Opava zvítězila v Ústí nad Labem 92:76, nestačil Pardubicím k uhájení čtvrté příčky ani úspěch nad posledním Jindřichovým Hradcem (98:80). Slezané sice mají horší celkové skóre, ale v sezoně vyhráli nad Pardubicemi všechny čtyři vzájemné zápasy.

Jindřichův Hradec čeká baráž s prvními dvěma týmy z druhé nejvyšší soutěže o jedno místo v příštím ročníku NBL.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články